Home / Berita Utama / Berita Nasional / Video:Orang Umno Sembahyang Baca Hidup Melayu dan Hidup Dacing

Video:Orang Umno Sembahyang Baca Hidup Melayu dan Hidup Dacing

Perhatikan pada minit 1.06 bagaimana dia kata tuhan (Allah) menyumpah “tuhan kata menate ni”. Yang membawa maksud tuhan memaki orang Umno , binatang ni kata Allah tapi tak terima aku.

ustaz sesat

Ustaz budak sebelum ini angkat Nik Aziz setaraf nabi, dia bodoh bodohkan umat Islam agar percaya Nik Aziz tu nabi, nah sekarang khawarij PAS ini konsisten mengkafirkan orang lain ,sama sepertimana khawarij PAS yang lain anggap mereka yang tak sokong PAS adalah murtad dan kafir.

Mengkafirkan orang lain menyebabkan totok khawarij menghalalkan darah penyokong Umno,maka jihad fisabililah adalah salah satu perjuangan khawarij  kononnya untuk menentang golongan kafir..

Ustaz budak ni kata Umno solat mesti baca “Hidup Melayu” dan apabila rukuk kata “Hidup Dacing”  …

Pisau kata “ puak tu kata kapir kalau tak sokong PAS… “

It's only fair to share...

About pisau

6 comments

 1. Yang saya nampak adalah kita orang melayu jadi harubiru habis adalah kerana mencampur adukan politik dengan agama. Orang melayu dah hilang rasa hormat kepada ulamak terutamanya ulamak politik.

  Nik Aziz dan Hadi Awang sebagai contoh, tak ada sorang pun orang Umno yang peduli dengan Fatwa mereka. Orang Umno memilih IKUT RASA dan guna AQAL bukan kerana terpengaruh dengan dakyah para pemimpin Umno, tetapi kerana mereka melihat dan merasai sendiri apa yang ada depan mata.

  Sebenarnya segala Fatwa Mawas yang dibuat oleh ulamak2 Pas ini bukan orang Umno sasaran mereka tetapi adalah orang2 mereka sendiri sebagai sasaran. Mereka takut orang2 mereka beralih kepada Umno selepas dapat merasai dan melihat sendiri hasil kerja Umno. Sebenarnya ungkapan PAHALA, SYURGA dan KAFIR itu adalah untuk menakut2kan orang Pas sendiri supaya jangan mendekati Umno.

  Orang Pas yang Karat Hijau selagi ada Nik Aziz dan Hadi Awang, mereka tak akan beralih walau pun Umno bantu mereka bagi free sebiji rumah batu, bagi free sebiji motor, tolong bayar duit api dan air seumur hidup, bagi duit dapor RM1000 sebulan seumur hidup .. nak dengar dari keluar dari mulut mereka perkataan ” Terima Kasih Umno ” jangan harap lah.

  Yang akan menilai balik Fatwa Mawas yang dibuat oleh para ulamak Pas adalah orang melayu atas pagar yang sebelum ini menyokong Pas. Orang atas pagar tak kira lah yang pro Umno atau pro Pas biasanya mengundi berpandukan RASA dan bukan berpandukan FATWA MAWAS.

 2. Saya rasa tak payah lah Majlis Fatwa Kebangsaan nak sibuk fasal Fatwa Mawas oleh ulamak Pas ni. Karang dikata berat sebelah Umno pulak.

  Ada ke tidak kesannya Fatwa Mawas ni cuba lah ahli Majlis Fatwa Kebangsaan hantar pegawai turun ke bawah buat tinjauan tidak resmi di kalangan orang2 melayu biasa. Jangan lah pi tanya yang pakai serban atau ketayap .. orang macam tu kalau Nik Aziz fatwakan Coca Cola haram, gerenti mereka stop minum Coca Cola.

  Saya sendiri udah sembang dengan ramai orang melayu yang biasa2 macam saya ni, semua kata ” dah gila kah orang tua tu “. Ini cerita betul, bukan mereka2.

  TPM Tan Sri Muhyidin, you have nothing to fear regarding this Fatwa Mawas. It is not able to change the Umno and pro Umno mind set. Kami memilih kerajaan IKUT RASA dan BUKAN IKUT FATWA.

 3. Dah jadi tanggungjawab kita membetulkan keadaan dan pemikiran yg menyeleweng supaya tidak menjadi lebih parah oleh mereka bergelar ulamak yg memesongkan pemikiran rakyat yg hanya untuk memenangi pilihanraya tanpa memikirkan kesan jangka panjang akidah umat islam. Lihatlah akidah pengikut2 arqam, akibat dari ketaksuban kepada pemimpin secara melampau dan membabi buta hinggakan jauh terpesong walaupun pada awalnya mereka tidak kurang juga ilmu agama tetapi dek kelicikan pemimpin mereka mengatur strategi maka akidah dan keimanan mereka terhakis sedikit demi sedikit hingga sukar untuk balik kepangkal jalan akibat dari kesesatan.

 4. ini lah jadi nya bila mencamporadokkan agama dengan politik, walhal jelas politik tu kena letak bawah ISLAM, apa yang jadinya, dengan kebijaksanaan ahli politik itu lah pula menyebabkan ISLAM tu jadi bahan jajaan untuk kepentingan politik masing2 sehinggakan sudah sampai nama2 baik ALLAH SWT DAN RASUL NYA, NABI MUHAMMAD SAW diguna pakai sewenang2 nya tanpa rasa bersalah dan hina nya. saya harap jauhi lah perkara ini agar orang lain orang kafir tidak ambil ilmu ini untuk menghina akan kemulian2 itu, ALLAH SWT DAN NABI MUHAMMAD SAW, jangan lah berbuat demikian yang mana ini lah yang akan ditiru olih musuh2 ISLAM kelak untuk mengentam kita umat yang mulia umat ISLAM. Dan pula orang2 PAS jangan lah menuduh orang2 UMNO tu tolak ISLAM dan sokong PAS masok syurga, apa pula DAP yang katanya sokong PAS tu, adakah mereka pun boilh masok SYURGA ALLAH SWT tu?. Berpolitik lah, tapi jangan sampai berbalah2an sehingga berpecah belah sesama ISLAM. FATWA NIK AZIZ TU YANG MENGATAKAN UMNO TOLAK ISLAM TU TAK SAHIH, ORANG2 UMNO 100% MELAYU DAN MEREKA TU ISLAM MACAM ORANG2 PAS JUGA, JADI JANGAN LAH TERIMA AKAN FATWA TU DENGAN MUDAH BEGITU SAJA, SEBAGAI ORANG ISLAM KITA TIDAK DI AJAR BEGITU BERBUROK SANGKA, TERIMA LAH ORANG UMNO JUGA ORANG ISLAM YANG NENEGAKKAN ISLAM DI BUMI TANAH KITA INI MALAYSIA. HUJAH2 NIK AZIZ TU ADALAH TOHMAHAN YANG DATANG DARI EMOSI YANG ANGKUH, RIAK DAN TAKKABUR, AKU LAH ORANG NO1 DALAM PAS, MAANANYA TIDAK ADA ORANG YANG LEBIH HEBAT DAN CEERDIK YANG LEBEH DARI AKU. ITU LAH SIFAT NYA SEKARANG YANG MENJADI KEPUJAAN PENGIKUT2 NYA, DAH LAIN JADI NYA……..DALAM PADA ITULAH JUGA MEREKA YANG BERKEPENTINGAN MENGAMBIL KESEMPATAN MENGAUT KEUNTUNGAN DARI NYA… YANG JELASNYA DAP DAN PKR DAN AHLI2 PARTI NYA SENDIRI. WALLAH HU’ALAM.

 5. Budak berhingus macam tu pun mereka angkat sebagai ulamak. Nak basuh kencing sendiri pun tak berapa nak reti lagi, udah dapat title ulamak. Wakakakak …

  Patut lah mudahnya mereka panggil Ustazah Aby Abadi, Ustazah Aisah, Ustaz Bob Lokman dan ramai lagi artis yang masuk Pas. Rasanya kalau DAP bertanding guna lambang Bulan, semua penceramah DAP akan diperkenalkan kepada auience sebagai Al Fadhil Ustaz Lim Kit Siang, Al Fadhil Ustaz Lim Guan Eng, Sahibul Samaah Al Fadhil Sheikh Karpal Singh Al Hafiz Al Bengalore. Tak percaya kita tunggu kalau ROS haramkan DAP. Sure semua pemimpin cina dan india DAP akan memakai nama Al Fadhil Ustaz ….. Lepas tu bertakbir sakan lah pak serban dan lebai yang ada.

 6. f**k you, ustaz budak. Itu aje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Check Also

Hilang kewarganegaraan Malaysia jika pegang 2 warganegara – Zahid

Kewarganegaraan seseorang rakyat Malaysia akan gugur secara automatik sekiranya didapati pernah memegang ...


Hit Counter provided by Curio cabinets