Home / Berita Utama / Berita Nasional / Tokong DAP Tuntut Kebebasan Media?Tapi Tekan Wartawan Cina!

Tokong DAP Tuntut Kebebasan Media?Tapi Tekan Wartawan Cina!

pressfreedomInilah Guan Eng ini yang selama ini begitu mengila dengan saman dan pelbagai lagi tohmahan terhadap media.Orang ini yang terkenal dengan sikap lidah bercabang tidak pernah lekang bercakap bohong dan putar belit.

Bercakap mengenai kebebasan media seolah olah media hanya akan bebas jika menjilat dan terikut dengan segala pembohongan yang dibuat oleh pemimpin pembangkang.

Kebebasan media bererti menyiarkan segala fitnah,hasutan dan putar belit pembangkang yang konsisten berterusan menipu rakyat semata mata mahukan kuasa politik.

Lim Guan Eng tidak pernah mengamalkan kebebasan media,setiap kali sidang akhbar beliau akan menghalau media arus perdana yang tidak pro kepada pakatan.

Yang terkini Lim Guan Eng telah menekan pihak pengurusan Kwong Wah Yot Poh hinggakan seorang wartawan telah digantung kerja selama 7 hari. Puncanya hanya kerana wartawan ini yang khabarnya menjadi pengerusi kelab wartawan dan jurugambar menerima sumbangan bagi pihak kelab dari NGO 1Malaysia.

Tokong DAP ini menurut rakan wartawan akhbar berbahasa cina cukup angkuh dan sekarang ini kalangan wartawan cina sudah mula nampak akan kebiadapan dan keangkuhan Lim Guan Eng .

Kebebasan media ala pakatan bererti bebas  untuk memuji dan menjilat mereka,tidak bebas apabila mengkritik dan mendedahkan kegampangan politik haprak mereka.

Kebebasan media ala Guan Eng bermakna hanya yang sanggup mendewa dewakan taraf khalifahnya,mengangkat beliau menjadi pemimpin terulung mahu pun sebagai father joseph,kritikan tidak akan diterima sama sekali.Kritikan dianggap sebagai satu serangan dan fitnah,walhal kritikan bertujuan untuk menegur tetapi memandangkan CAT(kucing) berkurap hanya mengamalkan ketelusan cara DAP maka kesemua ini hampir tiada ketelusan.

Kebebasan media bermakna segala kebobrokan,salah laku,kezaliman dan kejahatan regim DAP tidak harus disiarkan,tidak harus didedahkan maka barulah dikatakan kebebasan media.

DAP bersama anjing anjingnya terdiri daripada PAS dan PKR menuntut kebebasan media,sedangkan akhbar Haprak Daily,Suara Keadilan,Malaysiakini dan kesemua pro pakatan melakukan pembohongan dan hasutan hampir setiap saat.

Kebebasan media dalam kamus mereka adalah sesuka hati membuat tuduhan tanpa bukti.Yang tidak benar dijadikan fakta,pembohongan yang diulang ulang hampir setiap hari dijadikan dalil kebenaran untuk berbohong kepada rakyat.

Pisau kata ” RM100 ribu lesap..angkara tokong DAP..nantikan pendedahan”

It's only fair to share...

About pisau

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Check Also

Hilang kewarganegaraan Malaysia jika pegang 2 warganegara – Zahid

Kewarganegaraan seseorang rakyat Malaysia akan gugur secara automatik sekiranya didapati pernah memegang ...


Hit Counter provided by Curio cabinets