Apabila menjadi orang nombor dua didalam kerajaan Ds Zahid Hamidi makin dijadikan sasaran.

Pelbagai fitnah dan juga serangan secara jelik ditabur untuk memburukkan imej Ds Zahid.

Sebelum ini Portal fitnah pembangkang Malaysiakini mendedahkan kononnya adik Ds Seri Zahid mendapat kontrak dari KDN untuk menguruskan pekerja dari Bangladesh.

Isu ini pernah di ulas dan dijawap tetapi biasalah bila berhadapan dengan puak ini, rasanya anjing lebih senang diajar dan faham bahasa berbanding puak puak ini.

Alhamdulilah dengan adanya penjelasan ini terjawab sudah betapa fitnah itu amat bahaya.

Terbukti pembabitan adik Ds Zahid dalam menguruskan pekerja dari Bangladesh langsung tidak ada kena mengena dengan kerajaan Malaysia,malah jauh sekali untuk menggunakan mana manaperuntukan wang kerajaan.

Menurut Abdul Hakim, Pengerusi Real Time Networking Sdn Bhd, syarikat beliau hanya berhasrat untuk menyediakan sistem pengurusan pekerja asing sambil menegaskan cadangan perisian tersebut merupakan kerjasama dengan Persatuan Agensi Pengambilan Pekerja Antarabangsa Bangladesh (Baira) dan ia tidak mempunyai sebarang kaitan dengan pihak kerajan di Malaysia. 

Saya pada awalnya memang berhasrat untuk menyediakan satu perisian kepada pihak NGO di Bangladesh atas dasar untuk membantu mereka (pihak Bangladesh) agar seleras dengan teknologi yang digunakan di negara ini.
“Ia (perkhidmatan perisisn yang disediakan itu) langsung tidak ada kena mengena dengan pihak kerajaan, agensi ataupun NGO yang berada di negara ini” katanya ketika wawancara eksklusif bersama SuaraTV. 

Abdul Hakim turut menjelaskan isu yang dibangkitkan itu hanya merupakan persepsi pihak-pihak tertentu – seterusnya – SuaraTV

Pisau kata ” dah takda kerja lain.. pembangkang syok tengok gelagat tembak kaki sendiri”

It's only fair to share...

pisau

No Comments

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons