Home / Berita Utama / Berita Nasional / ROS Beri Muka Kepada DAP,Tidak Kepada Umno!

ROS Beri Muka Kepada DAP,Tidak Kepada Umno!

Sehingga sekarang ROS masih gagal untuk mengambil tindakan terhadap DAP. Sejak pendedahan cara pemilihan anggota CEC dan beberapa laporan daripada ahli DAP sendiri kepada ROS. Yang kita dengar hanyalah siasatan dijalankan dan yang terbaru pihak ROS beri alasan bahawa pemimpin tertinggi DAP tidak ada masa untuk hadir dan tidak dapat kerjasama.

Apakah ROS takut untuk ambil tindakan dan beri kata dua kepada DAP? Sedangkan parti pemerintah Umno pun pernah diharamkan! Apa istimewanya DAP hingga ROS terlalu berlembut dan masih memberi muka kepada puak haprak ni?

Jika DAP tak beri kerjasama,buat keputusan dan haramkan saja parti DAP.Alasan sibuk yang diberikan Lim Guan Eng memang tak boleh diterima,jika nak kata sibuk..mamak roti canai pun sibuk jugak..

ROS takut buat tindakan atau terlalu banyak menggunakan budi bicara..jika DAP ultrakiasu begitu angkuh untuk tidak melayan ROS apa perlu lagi diberi layanan istimewa!

Datuk Seri Ismail Sabri,mohon  beri perhatian yang serius mengenai kes penipuan pemilihan CEC DAP..!

cec-dap-voting-n30

 

KUALA LUMPUR 22 Mac – Pendaftar Pertubuhan (ROS) menghadapi kesukaran untuk menyelesaikan siasatan berhubung kesilapan yang berlaku dalam pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) DAP berikutan tidak mendapat kerjasama daripada pemimpin tertinggi parti itu.

Ketua Pengarahnya, Datuk Abdul Rahman Othman berkata, pihaknya telah menghantar notis memanggil seorang pemimpin tertinggi parti itu baru-baru ini ke pejabat ROS untuk memberi keterangan bagaimanapun beliau memberi pelbagai alasan seperti tiada masa.

Menurut beliau, berikutan berlakunya kelewatan dalam proses mengambil keterangan, maka kerja-kerja siasatan turut tergantung selain melambatkan proses siasatan secara keseluruhannya.

”Kita telah menghantar notis jemputan memberi keterangan kepada pemimpin DAP tersebut.-utusan.

Pisau kata ” haramkan DAP !”

About pisau

7 comments

  1. Salah satu kelemahan badan2 penguatkuasaan Malaysia ialah cepat bertindak sekiranya terkena kepada Melayu, tapi tidak kepada bangsa lain, aku pun heran….

  2. Betul.. Berani kepada bangsa sendiri, tapi tidak kepada bangsa lain..

    Contohnya, dulu bangsa lain hina Melayu takda tindakan pun. Tapi bila Melayu pijak kepala lembu, terus kena.

    Baru-baru ini, kes lahad datu. Bila bangsa lain kata macam-macam kepada pihak keselamatan tak ada apa-apa pun. Tapi bila cikgu Melayu buat benda yang sama, terus kena!

    Saya tak mempertikaikan pasal cikgu tu. Dia memang patut kena pun. Tapi bangsa-bangsa lain kenapa tak kena?

    Banyak lagi kalau nak sebut tapi malas..
    Memang nampak sangat Double Standard..

    • bila Melayu kutuk agama Hindu, ada apa tindakan?
      bila agama lain kaum lain cakap sikit je fasal islam, critic sikit je fasal org Melayu, dah kena tangkap! kena ISA! surat khabar muka depan!
      helo Boss, jgn lah hari2 baca Utusan, tgk TV3, semua tu fitnah, berita palsu, x beza sgt dgn blog pisau.net ni.
      Telus, Berani, Saksama?? nk tipu mana satu budak kecik??
      Double Standard? double standard apa pulak kalo asyik je org Melayu takut sgt satu hari nanti hak bumiputera hilang?? hak bumiputera tu ape??? harga rumah harga kereta lebih murah ke? jgn nk bincang isu double standard kalo u sendiri x paham apa tu maksud double standard…..

  3. Mungkin mereka bimbang jika PR menang periuk nasi mereka akan masuk pasir. Atau pun ada orang kuat DAP dalam badan itu. Siapa tahu.

  4. kalau kelicikan Dap dipndang sblah mata, jangan hairan kalau orang Malayu hanya akan jadi pak pacak dalam parti berkenaan.

    • apasal nak hairan? kalau lah orang Melayu sendiri rajin, kerja sungguh-sungguh, ada apa nak takut? gerai burger Ramli kasi u orang jaga, kasi buat business, u buka gerai 3 hari, rehat cuti 4 hari!

  5. DAP naik kepala ni sebab set2 IRC Parasit yg menyelinap masuk dalam PAS dan PKR dan bagi muka kat depa, semata2 demi dapatkan kuasa. Tak kisah apa semua digadaikan, hatta agama sekali pun.

    Golongan2 yg suka menyelinap ni mmg membahayakan kpd nation building mana2 negara sebab tiada apa yg jadi limit kpd depa ni utk capai apa yg depa nak.

Leave a Reply


This seal is issued to pisau.net by StopTheHacker Inc.
Scroll To Top