Home / PKR / Rafizi Penaung CPI Invoke Dalang Penyebar Fitnah Menyamar Buat Panggilan Palsu Sebar Fitnah Di Malaysia.

Rafizi Penaung CPI Invoke Dalang Penyebar Fitnah Menyamar Buat Panggilan Palsu Sebar Fitnah Di Malaysia.

Sotong atau Hantu.2 gelaran yang dinobatkan terhadap Rafizi pakar fitnah dan pembohong PKR.Sebelum ini didedahkan Malaysiakini turut berasa malu apabila kaedah bohong dan fitnah Rafizi tahap murahan hingga tidak menepati piawaian standart Pakatan Haprak.

 

Rakyat sering diingatkan sotong jadian atau lebih mesra dengan gelaran baru sebagai hantu ini menjadi penaung kepada CPI ,  tindakan kaji selidik yang dijalankan tak lebih kepada black ops yang mungkin turut dibiayai oleh Soros.

 

Adalah tidak mengejutkan jika CPI ini menyebarkan nista dan fitnah kerana penaungnya sendiri adalah kaki fitnah yang disahkan oleh mahkamah.Justeru rakyat diluar sana sebarkan maklumat ini agar tidak mudah terpengaruh dengan kerja jahat ini.

Pihak SKMM juga harus ambil tindakan terhadap CPI kerana mereka bukan saja menyamar malah telah menjadi agen perosak demokrasi yang berpaksikan dengan fitnah dan pembohongan 100%.

 

BERHATI-HATI DENGAN MODUS BARU RAFIZI UNTUK MEMBURUKKAN NAMA BARISAN NASIONAL

—–

RESPONDEN DAKWA KAJIAN CPI CABULI HAK DEMOKRASI RAKYAT

Tindakan Centre of Policy Initatives (CPI) menghubungi sebilangan rakyat Malaysia melalui talian 03-78902700 untuk menjalankan soal selidik sokongan politik dengan bertanyakan beberapa soalan sensitif seperti pilihan parti pada pilihan raya umum dikritik respondennya.

Salah seorang responden yang menghubungi Selangor Press mendakwa soal selidik dilakukan CPI itu merupakan cubaan mencabuli hak demokrasi mereka memilih mana-mana parti politik tanpa perlu diketahui pihak lain.
Malah menurut responden terbabit juga, cara soal selidik itu dijalankan mengelirukan apabila pihak yang menghubunginya memperkenalkan diri sebagai wakil sebuah parti politik.

Namun hasil semakannya pula mendapati bahawa dakwaan pihak tersebut tidak benar memandangkan parti politik berkenaan telah mengeluarkan kenyataan menafikan penglibatan mereka dalam kajian terbabit.
Seorang responden lain pula mendakwa soal selidik itu sebenarnya dilakukan sebuah badan bukan kerajaan (NGO), Invoke Malaysia.

Menurut responden berkenaan, dia mengetahui mengenai penglibatan NGO tersebut setelah pihak yang menghubunginya mengakui bahawa CPI ditubuhkan oleh Invoke Malaysia untuk menjalankan kajian berkaitan sosio-politik negara, selain mengumpul data untuk tujuan tertentu.

Tambah responden itu, sehingga kini CPI masih giat menghubungi rakyat Malaysia untuk menjalankan soal selidik tersebut yang tidak diketahui kepentingannya.

Hasil semakan Selangor Press melalui enjin carian mendapati CPI Invoke Malaysia dinaungi Ahli Parlimen Pandan, Rafizi Ramli serta Ahli Parlimen Kelana Jaya, Wong Chen.

Maklumat mengenai CPI itu boleh diakses melalui laman sesawangnya di http://cpi.invokemalaysia.org

_*SUMBER http://www.selangorpress.net/nasional/2017/01/responden-dakwa-kajian-cpi-cabuli-hak-demokrasi-rakyat/*_

It's only fair to share...

About pisau

One comment

  1. menipu betul ko yeh pisau.net teruskanlah tabur fitnah

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Check Also

Anwar Yang Liwat,Rakyat Terpenjara! Apahal Babitkan Rakyat Dengan Kerja Liwat Anwar? Adakah PKR Cuba Liwat Rakyat Pula?

Tak habis habis lagi dengan si ketum,mungkin untuk memanaskan kembali politik negara ...


Hit Counter provided by Curio cabinets