Home / Berita Utama / Berita Nasional / Nilai Projek Terowong Silap,Guan Eng Salahkan Umno!

Nilai Projek Terowong Silap,Guan Eng Salahkan Umno!

Inilah bukti akan kehebatan pentadbiran regim DAP. Cekap,Akauntabiliti dan Telus . Lim Guan Eng buktikan beliau lebih profesional dengan menyalahkan orang lain yang mendedahkan kesilapan pentadbiran beliau.

Isu terowong beliau sendiri mengumumkan RM4.08 billion mana mungkin berlaku kesilapan kepada sebuah kerajaan negeri yang mengamalkan CAT.Bukankah kerajaan dibawah pentadbiran tokong cukup maha sempurna?

Lim Guan Eng seperti biasa,chauvanis ultrakiasu rasis ini tidak akan sesekali mengaku akan kesilapan mereka sendiri sebaliknya akan menyalahkan orang lain.

Ini bukan pertama kali tokong DAP salahkan orang lain atas kesilapan sendiri,kita boleh lihat bagaimana dalam pemilihan CEC DAP berlakunya penipuan kononnya ada kesilapan semasa mengira kertas undi. Begitulah kesekalian kali rakyat difikirnya bodoh bodoh belaka.

CAT 2

Ketua Menteri, Lim Guan Eng memberi alasan berlaku masalah ‘silap taip’ dalam pengumumannya mengenai kos pembinaan projek terowong dasar laut beserta tiga rangkaian lebuh raya yang dirancang oleh kerajaan DAP Pulau Pinang.

Beliau yang kelihatan kurang senang dengan isu dibangkitkan oleh Ketua Penerangan Pemuda Barisan Nasional (BN) negeri, H’ng Khoon Leng, berkata, pihaknya telah memperbetulkan maklumat berkenaan.

“Dalam 10 kali, hanya sekali kita tersilap sebut sedangkan sembilan kali lagi kita menyatakan kos yang betul.

“Jadi saya tidak faham mengapa Khoon Leng hendak memilih kos yang silap itu dan tindakannya dilihat tidak profesional,” katanya dalam sidang akhbar di pejabatnya di sini hari ini.

Semalam, Khoon Leng mempersoalkan peningkatan kos pakej projek mega tersebut kerana berdasarkan maklumat daripada portal kerajaan negeri, jumlah asal yang dinyatakan ialah sebanyak RM4.08 bilion seperti yang diumumkan sendiri oleh Guan Eng pada September 2011.-Utusan

Pisau kata ” apa cerita dengan kroni Guan Eng dari subang?”

It's only fair to share...

About pisau

3 comments

  1. LGE conngak2 perkiraan sebelum masok tidok baru esok buat pembentangan bajet terowong agaknya.

  2. Mak oi….silap sampai billion tuuu…ingat due renggit…betul penipung mamat niiimat

  3. nasib baik ada org perasan…. kalau tak, harus lesap rm 2billion

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Check Also

Ahli Sunnah Wal Jammah Yang Menentang Pesta Arak Adalah Taliban,Cuba Tunjuk Umat Islam Yang Mana Berani Angkat Muka Apabila Tokong DAP Hina Umat Islam. Ada Tak?

Dap sebuah parti terkenal dengan sikap ultrakiasu,chauvanis dan rasis .Malah mereka juga ...


Hit Counter provided by Curio cabinets