Baru baru pengarah pilihanraya negeri PAS menaruh harapan yang tinggi untuk menjatuhkan regim DAP Pulau Pinang dalam PRU14. Sasaran yang dikatakan oleh kalangan PAS amat relastik ini mengambarkan mereka mahu memerintah Pulau Pinang secara Islamik yang adil dan saksama.

 

“Saya mohon, saya minta… untuk PRU14 ini berilah Pas peluang (menang). Kita akan buktikan, kita akan tunjukkan bila Islam memerintah akan berlaku adil untuk semua.

“Kita sedar, cabarannya besar nanti, namun demi mempetahankan prinsip, Pas sedia menghadapi apa saja cabaran,” katanya dipetik menerusi status yang dimuat naik dalam facebooknya, hari ini.

Menurut Bukhori, Pas ada prinsip dan tidak akan sekali-kali menggadaikannya semata-mata hanya untuk ke Putrajaya dan memenangi PRU.

 

Bukhori Ghazali yang amat optimis ini sebenarnya ditertawakan kalangan pakatan Harapan memandangkan cita citanya cukup tinggi tetapi tidak mengukur baju dibadan sendiri.

 

Kita boleh lihat bagaimana tokong DAP meremehkan usaha PAS untuk bertanding di parlimen Kepala Batas.PAS hanya bercakap untuk menang pilihanraya dan mengambil alih Pulau Pinang dengan 2/3,tetapi DAP diam diam memindahkan pengundi mereka ke kubu kubu kuat Umno.Malah DAP diantara yang tertinggi mendapatkan daftar pengundi di Pulau Pinang. Jauh sekali meninggalkan PAS dan UMNO.

 

Pisau melihat dalam kenyatan Bukhori macam acuh tak acuh.. apa usaha PAS untuk memenangi PRU14? adakah hanya sekada berikrar dan bermimpi sahaja ? Adakah mereka mahu bertanding lebih 20 kerusi DUN? Sejauh mana kekuatan PAS di kawasan kawasan lain yang majoritinya berbangsa cina?

 

Boleh bercita cita besar,tetapi hanya sekadar bermimpi sajalah jika PAS sendiri tidak jelas dengan siapa mereka mahu bersama nanti ketika PRU14.

Klik sini wawancara Bukhori bersama SinarHairan.

 

 

 

It's only fair to share...

pisau

One Comment

  • Reply
    A Lati AS
    08/09/2017

    Pas mesti berdiri di atas fakta realiti bukan sekadar cakap kosong nak hiburkan hati. Atas sandaran fakta mana bahwa Pas layak merampas pemerintahan P. Pinang?

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons