AMK Pulau Pinang Jumaat lalu membantah dan tidak puas hati terhadap penahanan reman Lim Chee Leong Naib Ketua Pasukan Keadilan Perai oleh pihak polis pada 22/2/2013. Beliau ditahan di IPD Seberang Perai Utara Kepala Batas kerana disiasat atas dakwaan mengarahkan gengster memukul dan ugutan bunuh keatas seorang lelaki melayu.

jinggaySumber Pisau dari Jingga 13 maklumkan sebentar tadi mangsa Mohd Nasrul cedera teruk dibahagian muka dan badan apabila 11 lelaki cina dan seorang lelaki India yang diupah oleh Lim telah memukul mangsa,sumber yang tidak berpuas hati dengan tindakan pihak AMK yang menyebelahi Lim Chee Leong telah mendedahkan punca mangsa lelaki melayu ini dipukul disebabkan Lim Chee Leong pengusaha Pusat Hiburan Library Aroma Hotel tidak membayar gaji Mohd Nasrul .Sebelum kejadian mangsa telah menyatakan hasrat untuk berhenti kerja dan menuntut tunggakan gaji yang belum diterimanya.

Lim enggan membayar gaji menyebabkan mangsa terpaksa menjalankan kegiatan mengutip duit parkir kereta dihadapan premis Lim.

Akibat daripada tidak membayar gaji mangsa tiada pilihan dengan menjaga parkir kereta dihadapan pusat hiburan tersebut dengan mengutip RM5 kepada pelanggan Lim.Pelanggan yang datang berhibur mengadu kepada Lim dan ini menjadi punca beliau amat marah sambil mengugut dan telah menghalau mangsa.

Menurut sumber ,Lim Chee Leong ditangkap ketika memberi keterangan di IPD Kepala Batas,AMK dikatakan tidak berpuas hati dengan reman yang dikenakan terhadap Lim dan atas semangat solidariti mereka membela Lim walaupun menyedari seorang lelaki melayu dipukul hingga cedera teruk oleh 11 orang cina upahan Lim .

Amizuddin blogger yang dipernah didapati bersalah memfitnah Rais Yatim selaku ketua Jingga 13 bersama Abdul Latif Ketua PKR Cabang Kepala Batas,Amir Ghazali Ketua AMK Pulau Pinang bersama rakan rakan mereka hadir di IPD membantah kepada pihak polis.

Pisau sifatkan kumpulan PKR lebih membela keatas Lim demi kepentingan politik daripada nasib mangsa Mohd Nasrul yang dipukul 11 lelaki cina,Mereka anggap undang undang dibawah kawalan mereka dan boleh membuat apa saja hingga berani ganggu tugas polis menyiasat kes jenayah yang membabitkan kuncu kuncu PKR.

Mana keadilan kepada Mohd Nasrul yang dipukul oleh 11 lelaki cina upahan Ketua PKR ini? Menurut sumber Jingga 13,Lim telah dibebaskan selepas siasatan selesai.

Pisau kata ”  Jinggay 13″

It's only fair to share...

pisau

No Comments

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons