Home / Berita Utama / Berita Nasional / Mahathir Beri Signal Rakyat Tak Sokong Dah Menyampah Himpunan Bersih.

Mahathir Beri Signal Rakyat Tak Sokong Dah Menyampah Himpunan Bersih.

Bekas pemimpin seperti Tun M sebelum ini begitu bersungguh sungguh untuk bersama dengan puak haprak kuning ,malah pada himpunan haprak kuning sebelum ini beliau sanggup turun menyokong dan berpanas demi untuk menjatuhkan Najib.

Perancangan puak kuning haprak bukan sehari dua,malah sudah berbulan mereka road tour ke seluruh negara untuk menghasut agar rakyat yang sebodoh mereka akan turut serta. Menariknya rakyat nampak dan mampu berfikir ,ini menjadi halangan buat puak kuning haprak ini. Mereka mengharapkan rakyat menerima 100% hasutan mereka.

Makin kurang sokongan dan sambutan di seluruh negara kelihatan cukup hambar.Dengan pengumuman Tun M tidak akan turut serta ini adalah menifestasi daripada sambutan hambar diseluruh negara.

ned-bersih

 

Bersih 5 yang akan diadakan pada Sabtu ini sudah menerima tamparannya apabila ikon utamanya, Tun Dr Mahathir Mohamad mengumumkan beliau tidak akan menghadirinya kerana berada di luar negara ketika itu.

 

Ternyata pengumuman berkenaan amat berbeza sekali dengan kenyataan Mahathir pada 2 Oktober lalu yang mengesahkan beliau akan hadir pada himpunan haram itu.

 

Bukannya Mahathir tidak tahu tarikh penganjuran Bersih akan diadakan pada 19 November kerana ia telah diumumkan beberapa bulan lepas.

 

“Seperti tahun lalu, saya turut serta dan tahun ini saya akan hadir juga,” katanya ketika ditanya media pada 2 Oktober lalu.

 

Alih-alih, Mahathir dalam satu temubual dengan stesen radio online Bangsar Utama, pada Rabu, memberitahu beliau akan berada di luar negara pada 19 November ini kerana ia sudah dirancang lama.

 

Nampak sangat beliau cuba mengelak kerana jika Mahathir sudah membuat perancangan untuk keluar negara sejak lama dulu, sudah pasti beliau akan menyatakan tidak hadir dan menyertai himpunan haram itu bersama dengan barisan pembangkang lain.

 

Jika kita amati dengan lebih dekat, apakah tandanya ini? Ia menunjukkan bahawa Bersih 5 tidak mendapat sambutan. Daripada menanggung malu kerana menyertai perhimpunan yang tidak akan mendapat sambutan ramai, lebih baik tidak hadir.

 

Inilah drama politik Mahathir. Ketika menjadi Perdana Menteri dulu, Mahathir amat membenci demonstrasi jalanan ini tetapi kini beliaulah yang memberikan sokongan utama.

 

 

Pada Bersih 4 tahun lepas, beliau hadir di Dataran Merdeka pada saat-saat akhir dengan matlamat untuk memberikan sokongan bagi menjatuhkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak. Namun malangnya empat siri Bersih yang diadakan selama ini gagal. – Beruang Biru

 

It's only fair to share...

About pisau

5 comments

  1. mahathir ni bukan baru dalam politik….dia tahu BERSIH ni siapa….saja jer dia tumpang semangkok pasal tak ngam dgn najib….tu jer….!!!

  2. Rakyat yg faham tak akan turun padang semata2 kerana pemimpin yg hipokrit melampau seperti ini.

  3. Ayoyoooo…don’t be taken in by JIBBY’s propaganda.
    Jibby yang takut, BERSIH berjaya mengumpul jutaan
    rakyat pelbagai kaum yang sudah bosan dengan KLEPT.
    Jadi dia war-warkan cerita konon Tun Det menarik diri.
    Apa pun WE WAIT AND SEE.
    BERSIH is not AB OUT TUN MAHADIR.
    BERSIH is about kemarahan rakyat kepada geng KLEPT
    yang membebankan rakyat dengan hutang sehingga hidup
    rakyat semakin terhempet.
    Tun Mahadir takda pun, tak bermakna tiada BERSIH.
    BERSIH tertap berjalan seperti juga geng baju merah yang
    berjaya menumbangkan kerajaan TAKSIN di Thailand.
    Mari kita sama-sama berdoa kejayaan BERSIH5

    • “Jutaan”

      HAHAHAHAHAHA!
      HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
      HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

      Tandatangan pun beli data palsu.
      HAHAHAHAHAHA!
      HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA!
      HAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHA!

  4. Tak takut?…awat gentar dengan Bershit ni..gabra la tu..takpe, janji dedak masyuk setiap bulan ye..

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Check Also

Hilang kewarganegaraan Malaysia jika pegang 2 warganegara – Zahid

Kewarganegaraan seseorang rakyat Malaysia akan gugur secara automatik sekiranya didapati pernah memegang ...


Hit Counter provided by Curio cabinets