Pepatah ‘wanita mana yang sanggup dimadukan’ tidak lagi sesuai digunakan,ini kerana seoarang isteri yang bernama Ida Nirwana tela…

Pepatah ‘wanita mana yang sanggup dimadukan’ tidak lagi sesuai digunakan,ini kerana seoarang isteri yang bernama Ida Nirwana telah membuktikan tiada yang mustahil,malah dia sendiri yang mengimpikan hidup bermadu.Untung si suami,malah lebih mengejutkan,individu yang menjadi madunya bukanlah sesiapa tetapi sahabatnya sendiri yang dianggap kakak.Bagi lelaki diluar sana tentulah dianggap bonus,bagi perempuan pula sama ada yang berkahwin mahupun masih bujang tentu ada alasan masing-masing untuk mengelakkan lelaki berkahwin lebih dari satu.

Menurut Ida,26 dia telah memutuskan untuk merisik,meminang dan seterusnya menjadikan madunya Norinie Rahmad 35,kerana merasakan ia pilihan terbaik untuk berkongsi kasih dengan suaminya.

Jelasnya lagi,dia sendiri memujuk suaminya,Nurul Hakim 32,menerima Norinie yang merupakan seorang yatim piatu.

“Pada awalnya suami agak keberatan kerana tidak pernah berhasrat atau mengimpikan  untuk berkahwin dua selain tidak mempunyai apa-apa perasaan dan menganggap Norinie hanya rakan berniaga.

“Suami memaklumkan supaya diberi masa untuk berfikir.Dalam tempoh itu juga,hampir setiap hari saya memujuknya dengan memberitahu semua itu untuk menghalalkan hubungan,mengelak fitnah orang lain dan rasa tanggungjawab sebagai seorang sahabat. – Selanjutnya KLIK SINI

It's only fair to share...

pisau

No Comments

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons