Berita telus dan seimbang..

Hot! Wan Azizah Dan PKR Bayar Ganti Rugi Fitnah Tanpa GST !

in Berita Utama by

Selepas anak puakanya Nurul Izah dinobatkan kaki fitnah oleh mahkamah..sekarang giliran Wan azizah dan keldaian daily yang disahkan fitnah dan diarahkan membayar Felda ganti rugi.
Walaupun cukup champion membuat fitnah.. Kos yang dibayar hanya dicelah gigi.. Puak ni memang cukup terkenal mempunyai dana yang besar dan kaya raya.. Maka tak menjadi hal sekadar 70 ribu seolah nilai seperti 70sen..

Felda dan anak syarikatnya, Felda Global Ventures Holdings (FGVH) Sdn. Bhd. beroleh ganti rugi RM70,000 setelah memenangi kes saman mereka terhadap Presiden PKR, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail dan dua lagi berhubung penerbitan dua artikel berbaur fitnah dalam akhbar mingguan, Suara Keadilan, kira-kira tujuh tahun lalu.

Pernyataan fitnah itu terkandung dalam artikel pertama bertajuk ‘Felda Bankrap’ yang diterbitkan pada 22 Jun 2010 dan artikel kedua berserta gambar bertajuk ‘Kontroversi’ dan ‘Bina Bangunan RM662 juta Hanya Libatkan Tiga Individu’ bertarikh 29 Jun 2010 yang diterbit dan diedarkan oleh akhbar itu.

Jumlah ganti rugi tersebut ditaksirkan oleh Timbalan Pendaftar, Norfauzani Mohd. Nordin di Mahkamah Tinggi di sini hari ini.

Pisau kata ” puak ni memang kaya raya.. Apa ada hal kena saman fitnah.. Bayor je”

It's only fair to share...

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Latest from Berita Utama


Hit Counter provided by Curio cabinets
Pergi ke Atas