Pendedahan yang dibuat oleh portal AIDC tidak mengejutkan,apatah lagi G25 dilihat ekstrim liberal sudah pasti kita semua tahu siapakah dalang disebalik kebobrokan mereka semua.

Perjuangan G25 tak jauh beza dengan perjuangan puak LGBT , benar benar merosakkan akidah,menghalalkan apa saja dengan atas nama “human right” dan “freedom of speech”

Kita semua harus faham,kenapa kita perlu menolak DAP,PAN dan PKR.. Pisau pasti dengan adanya Umno dan PAS ,dua parti melayu Islam terbesar dinegara ini tidak akan membiarkan sama sekali ekstrim liberal berleluasa dinegara ini.

Sokongan 48 badan bukan kerajaan (NGO) kumpulan sivil terhadap Datuk Noor Farida Ariffin membuktikan gerak kerja jurucakap kumpulan G25 itu ditaja DAP.

Ini kerana 48 NGO kumpulan sivil yang menyokong Noor Farida hampir sama dengan NGO-NGO yang menyokong BERSIH 2.0.

Menurut laman globalresearch yang memetik sumber asal NDI (sebelum diubahsuai), REFSA(Research for Social Advancement) adalah satu-satunya sekretariat BERSIH yang bekerjasama dengan dengan NDI (National Democratic Institute) pada tahun 2005.

noor-farida-bersih

RESFA adalah badan pemikir DAP yang dimiliki oleh Liew Chin Tong yang sekarang merupakan Ahli Parlimen DAP Kluang, Pengerusi DAP Johor dan Pengarah Pendidikan Politik Kebangsaan DAP.

Manakala NDI adalah adalah salah satu cabang NED (National Endowment for Democracy), sebuah yayasan demokrasi yang berpangkalan di Amerika Syarikat.

bersih-dap

Menurut laman bersih.org , ‘Bengkel Pembaharuan Pilihan Raya’ yang diadakan di Kuala Lumpur pada September 2006 telah menghasilkan BERSIH yang dikawal oleh tiga jawatankuasa pemandu iaitu Suara Rakyat Malaysia (SUARAM), Women’s Development Collective (WDC) dan Writers Alliance for Media Independence (WAMI).

SUARAM adalah milik bekas ahli parlimen DAP di Petaling Jaya (1990-1995), Dr Kua Kia Soong.

WDC ketika itu diwakili oleh Maria Chin Abdullah yang juga merupakan pemilik Persatuan Kesedaran Komuniti Selangor (EMPOWER).

20647419290_86f18ef399_z

Maria Chin diiktiraf berforum dengan penasihat DAP, Lim Kit Siang pada 7 Februari 2015 dalam program ‘Mengenang Negarawan, Meraikan Sasterawan’ anjuran Roketkini.com.

WAMI pula milik Dr Wong Chin Huat yang sekarang ini merupakan penganalisis sosial dan politik badan pemikir Kerajaan Negeri Pulau Pinang, Penang Institute.

board-pi

Pengerusi Ahli Lembaga Pengarah, Penang Institute adalah Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng.

Liew Chin Tong juga merupakan salah seorang Ahli Lembaga Pengarah badan pemikir kerajaan DAP Pulau Pinang itu.

Pada 31 Oktober, badan pemikir DAP itu telah menganjurkan program bersama dengan G25 bertajuk “Forum G25 : Maqasid Syariah Dalam Demokrasi Perlembagaan” ? di Olive Tree Hotel, Bayan Lepas, Pulau Pinang.

Selanjutnya sila baca “Lim Guan Eng Dalang Kumpulan G25 & Gagasan ‘Maqasid Syariah’ II ?

 

Pisau kata ” freedom of speech & human right jarum halus yahudi..lebih bahaya dari komunis”

 

It's only fair to share...

pisau

No Comments

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons