IGP sudah mengeluarkan kenyataan akan mengambil tindakan jika PPS berdegil untuk terus beroperasi.

image

Sebelum ini Lim Guan Eng secara terbuka mencabar pihak Polis malah menuduh KPN Tan Sri Khalid Abu Bakar sebagai tidak waras.

Keangkuhan dan hasutan Lim Guan Eng bakal memakan dirinya.Perlu diingatkan video yang disiarkan sebelum ini mendedahkan Guan Eng menghasut para anggota PPS agar terus beroperasi walaupun disahkan sebagai haram.

PPS  aktivitinya tak lebih kepada sebagai jentera Dap.Semua orang tahu kalangan mereka juga terdiri daripada kaki pukul apabila ramai yang menjadi mangsa. Ini semua Dipertahankan oleh regim Dap Negeri Pulau Pinang.

image

Terkini Ahli Parlimen gengster tong gas ultrakiasu chauvanis rasis Ng Wei Aik menuduh pihak polis tidak menjalankan tugas menjadi punca PPS ditubuhkan.

image

Polis Pulau Pinang tak efektif? Alo kawan Ops Cantas lu sudah lupa ka?Berapa banyak kilang dadah di Penang sudah kena tutup?Berapa ramai lu punya Gengster Kongsi sudah lari dan kena tangkap?
image

Pisau kata “Harap PDRM siasat Ng Wei Aik,kelab malam di Berjaya selalu tutup lebih jam 3 pagi…”

It's only fair to share...

pisau

5 Comments

 • Reply
  zizan
  30/08/2014

  Polis hanya bertindak jika pelaku adalah melayu.Full stop.Tak payah nak buat artikel lagi tanya kenapa polis tak ambil tindakan kat cina.

 • Reply
  Nusantara
  30/08/2014

  Tindakan menubuh PPS oleh Rejim DAP di Pulau Pinang adalah suatu perbuatan ultra vires (di luar bidangkuasa) pentadbiran Negeri Pulau Pinang. Penubuhan sesuatu Pertubuhan atau Pasukan Keselamatan perlulah berasaskan Undang-Undang yang termaktub dalam Perlembagaan atau sesuatu Akta yang telah diluluskan oleh Perlimen Malaysia. Dewan Undangan Negeri Pulau Pinang tidak ada kuasa mutlak dan tidak ada kuasa menggubal dan meluluskan sebarang Enakmen negeri bagi menghalalkan pertubuhan haram PPS yang telah ditubuhkan oleh Rejim DAP di Pulau Pinang. Kuasa perundangan DUN Pulau Pinang dalam hal ini tidak tersenarai dalam Jadual ke Sembilan (Senarai Negeri/Senarai bersama) yang terdapat dalam Perlembagaan Malaysia.
  Mengikut konsep Ketertinggian Perlembagaan Malaysia yang keramat ini (The Constitution of Malaysia is supreme), mana-mana undang-undang Negeri yang digubbal oleh DUN yang bercanggah dengan Perlembagaan Malaysia akan terbatal.
  Dalam hal ini, penubuhan PPS secara haram di Pulau Pinang, Rejim DAP bolehlah dianggap sebagai pemberontak kerana telah merampas kuasa PDRM.
  Pihak PDRM hendaklah mengambil tindakan undang-undang terhadap pihak yang telah pun mengaku bertanggung jawab atas Pertubuhan haram PPS ini dan bawa mereka ini ke muka pengadilan, dan janganlah biar mereka terus beroperasi dan mengganas terhadap orang awam.

 • Reply
  noname
  30/08/2014

  kalau jahil dan bengong tak ketahuan punca pasal PPS,janganlah si melayu balhol BNUmno dok cakap pandai dan komen tak ketahuan,,cukuplah KPN yang tak berapa cerdik mendedahkan kejahilan nya,,

  • Reply
   Onanimus
   31/08/2014

   Bila si jahil menggelar orang lain jahil, dan orang jahat yang membuat fitnah untuk mengalih pandangan daripada kejahatan dia, itulah antara tanda akhir zaman.

 • Reply
  chelah
  31/08/2014

  Si noname soalnya ops no 100% beat kerja Dap

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons