Apabila peluncur angin dari Israel dilarang untuk memasuki Malaysia,Menteri Belia dan Sukan di selar oleh Dap.

Malaysiakini mendedahkan Dap tidak sensitif malah langsung tidak prihatin akan sentimen dinegara ini yang anti Israel.

  
Tindakan KJ di sokong oleh pemimpin nombor 2 negara Datuk Seri Ahmad Zahid,

DAP diingatkan supaya tidak menjadikan sekatan kerajaan ke atas dua atlet Israel ke Malaysia itu kerana sentimen politik dan peribadi khususnya dalam acara sukan antarabangsa.
Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, parti pembangkang itu perlu mengambil kira sensitiviti umat Islam di negara ini sebelum menyanggah tindakan itu.
“Kita mempunyai dasar jelas dari segi hubungan diplomatik Israel, dan langkah yang dibuat oleh DAP sesuatu di luar dari dasar kita.
“Saya fikir DAP jangan melihat dari segi aspek dan elemen mereka sahaja, (sebaliknya) mereka harus melihat dari segi satu sensitiviti rakyat terbanyak di negara ini,” katanya pada sidang media selepas merasmikan Majlis Deklarasi Prioriti 2016: Ekonomi Keutamaan Kita, di sini, hari ini.
Beliau mengulas kenyataan Ketua Biro pembangunan Ekonomi DAP Perak, Chong Zhemin pada Sabtu lalu yang mengecam tindakan pihak berkuasa Malaysia kerana menyekat Yoav Omer dan Noy Drihan mengambil bahagian dalam Kejohanan Luncur Angin Belia Dunia di Langkawi, minggu lalu – seterusnya

Dap sebolehnya mahu mempolitikkan sekatan ini, kita nak tengok berapa ramai yang sokong Israel di negara ini..

Sekurang kurangnya kita dah nampak siapa pro Israel.:

Pisau kata “ramai jugak yang pro Israel”

It's only fair to share...

pisau

No Comments

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons