Berita telus dan seimbang..

Category archive

Berita Nasional - page 24

Berita Nasional

Update:Foto Trak Bawa Anggota Polis Yang Terkorban

in Berita Nasional/Berita Utama by

update:3 anggota daripada Komando VAT69 telah terkorban,mangsa yang gugur adalah Insp Zulkifli, Sarjan Sabarudin.

Menurut sumber anggota yang terkorban disebabkan tembakan mortar.Berikut adalah senarai anggota komando PDRM atau VAT69 yang terkorban dan cedera sewaktu serangan mortar dalam krisis Lahad Datu :

1. Inspektor 17992 Zulkifli B. Mamat (terkorban)

2. Koperal 113088 Sabarudin B. Daud (terkorban)

3. Koperal 152133 Mohd Tarmizi B. Hashim (cedera di tangan dan kaki) (ditempatkan di Hospital Lahad Datu)

4. Koperal 135383 Azman B. Ampong (cedera di punggung/peha) (ditempatkan di Hospital Lahad Datu)

5. Konstabel 176533 Mohamad Qaiyum’aiqal B. Zolkifli (cedera di bahu kanan & kedua-dua kaki) (ditempatkan di Hospital Sandakan).

20130301-173916.jpg

20130301-174012.jpg

sumber berita Inquirer.net turut melaporkan maklumat dari pihak risikan Filipina mengesahkan bahawa pemimpin pakatan rakyat terlibat secara langsung didalam konflik ini.

Menjadi hasrat utama buat Anwar untuk menimbulkan huru hara sebelum dan semasa PRU13. Matlamatnya untuk membangkitkan kemarahan lebih 800ribu rakyat berketurunan sulu agar beralih arah memberi sokongan kepada pakatan.Pelbagai usaha dilakukan untuk menarik sokongan kepada pakatan pembangkang di Sabah.Namun semua usaha itu dilihat gagal apabila pihak kerajaan BN dilihat lebih popular dan banyak membantu rakyat.

Jalan terakhir buat Anwar adalah menimbulkan konflik baru,ibarat merentap sarang tebuan,kematian pengganas RSAF yang berketurunan sulu sudah pasti akan diadikan modal kononnya kerajaan sengaja menimbulkan konflik.

Matlamat Anwar berpakat dengan Nur Misuari adalah untuk menjadikan Sabah sebagai wilayah konflik.Tangan kotor Anwar sekarang ini sudah berhutang darah kepada rakyat Malaysia.

Kemakmuran dan keharmonian diMalaysia diancam oleh politik gampangan Anwar dan pakatan.

Anwar dan haprak pakatan harus bertanggungjawab atas kematian 3 anggota PGA yang gugur .

20130301-175722.jpg

20130301-175756.jpg

20130301-175802.jpg

Breaking News Lahad Datu ! 2 Anggota VAT69,10 Pengganas Korban Pertempuran.

in Berita Nasional/Berita Utama by

20130301-152649.jpg

Apa yang dirancang oleh Anwar,Nur Misuari dan Estrada akhirnya tercapai.Anwar mahukan satu konflik baru di Sabah dengan memperdayakan pemberontak bangsa Sulu ini semua dibuktikan dengan laporan agensi berita antarabangsa Reuters dan akhbar Filipina ,Anwar Ibrahim ada dalang utama didalam konflik ini.

Tidak rasmi,2 anggota VAT 69 terbunuh apabila satu pertempuran diantara komando VAT dan RSAF di Kampung Tandou,Lahat Datu,Sabah.

Pertempuran berlaku sekitar jam 10.40pagi tadi apabila pasukan PGA membuat rondaan dan terserempak dengan RSAF. Menurut sumber,pihak RSAF terus melepaskan tembakan hingga tercetusnya pertempuran .

5 anggota PGA cedera dan 2 disahkan meninggal dunia manakala 10 orang RSAF turut terkorban.

Tak rasmi,2 anggota PGA yang terkorban adalah Inspektor Zulkifli dan Sarjan Sabarudin . Sama sama kita hadiahkan Al-fatihah kepada pejuang negara yang gugur .image

Anwar Ibrahim dan pemimpin pakatan harus bertanggungjawab,mereka terlalu kemaruk kuasa hingga sanggup khianat dan menjadi dalang kepada konflik ini.Sabah dikatakan penentu jatuh naik pakatan didalam Pru13 nanti.Konflik yang dicipta Anwar tak lebih kepada pecah dan perintah dalam masa yang sama mahu memburukkan imej dan kredibiliti kerajaan dimata pengundi di Sabah.

Pisau kata “ini baru permulaan,selepas ini di semenanjung”

Anwar Sabotaj UEM

in Berita Nasional/Berita Utama by

20130301-023108.jpg

Dalam pada PR berjanji macam-macam dalam manifesto kali ini, termasuk pemansuhan tol dan sebagainya – ada permainan besar yang sedang berlaku di Turkey. Permainan ekonomi yang sangat besar.

Ramai di kalangan rakyat yang tertanya-tanya mana Anwar/PR nak dapat duit untuk melaksanakan pelbagai program dalam tempoh 100 hari memerintah Malaysia (jika diberikan mandat) oleh rakyat. Sini potong. Sana kurang. Sini mansuh. Sana free. Dapat duit dari mana?

Malam semalam, semua kemungkinan ini terpecah cerita dalam mesyuarat strategik parti PKR. Anwar tanpa segan silu mengatakan bahawa dia antara orang paling berkuasa di Malaysia pada ketika ini, apabila mampu mengarahkan Erdogan untuk membatalkan projek penswastaan yang dijangka terbesar dalam sejarah Turkey. Konsesi yang dijangka mencecah USD5.7 bilion (RM17.66b) tersebut dibatalkan kerana Anwar mahukan ianya diberi kepada konsortium baru yang bakal diwujudkan setelah dia menjadi PM Malaysia. Kita memang tidak boleh ketepikan hubungan rapat Anwar-Erdogan ini.

Sebuah syarikat tempatan, UEM (yang berkongsi dengan Koc Holdings dan sebuah lagi syarikat Turki) sudah dinafikan projek berkenaan kerana ada ‘bakal PM’ yang batalkan projek berkenaan melalui satu surat protes dari Segambut.

Anda mungkin gelak dan tidak percaya, tapi satu surat bantahan Anwar – boleh mendapat perhatian Erdogan. Tapi itulah hakikatnya.
Anwar sedang menyusun beberapa syarikat Malaysia (konsortium DAP-PKR) yang boleh membuat bid yang sama dan seterusnya meraih keuntungan berkali ganda terhadap projek penswastaan yang sama.

Suka dicadangkan kepada kerajaan:-

Mohon penjelasan Kerajaan Turki mengenai pembatalan saat akhir projek berkenaan. Jika alasan HARGA yang diberikan, ianya tidak boleh diterima kerana UEM sudahpun membuat kajian lengkap bersama rakan kongsi di Turkey. Harga konsesi yang ditawarkan amat kompetitif.
Meminta pejabat kedutaan Malaysia membuat langkah yang sama;

Berikan maklumat kepada Turki bahawa Malaysia amat kecewa dengan ‘political interference’ yang dilakukan Anwar dalam projek ini.

Anwar ketawa besar dan menyambut baik keputusan Erdogan. Sementara itu, satu syarikat yang bakal Anwar bawa akan mendapat perhatian khas Erdogan – dengan syarat mendapat mandat memimpin Malaysia.

Patutlah boleh janji macam-macam. Sanggup sabotaj negara sendiri untuk kepentingan politik. Politik lahanat namanya ni.-GelagatAnwar

Quick Poll done in February 2013 of 100 DAP Members and Supporters

in Berita Nasional/Berita Utama by

Quick poll from DAP Insider;

Question: Do you believe that DAP will lose 8 Parliamentary seats in GE13 due to the loss of support of Indian votes because DAP has failed to engage Hindraf?

poll123This reinforces what we have written earlier that DAP will lose 8 Parliamentary seats (see chart below) because DAP ignored the claims of Hindraf, insulted the Indians and generally failed to engage well with Hindraf – we need them as friends and not as enemies. They will cost us and deliver this nasty blow on DAP come GE13.

table123

Acknowledgement and Appreciation for Quick Poll conducted by

media-300x86

Penerima BR1M Seperti Binatang Kebuluran – Sallahudin Ayub

in Berita Nasional/Berita Utama/PAS by

lembuApabila timbulnya isu penghinaan seperti binatang oleh Nik Aziz dan Hadi terhadap seluruh rakyat Malaysia yang menerima bantuan kerajaan.Sebenarnya isu ini bukan baru,sebaliknya PAS memang telah sejak sekian lama melabelkan penerima BR1M sebagai binatang.

September 2012 Pisau dedahkan Salahudin Ayub menghina penerima BR1M seperti anak ayam yang kebuluran.Salahudin Ayub bukan saja menghina penerima BR1M malah beliau juga menghina peneroka Felda.

Saksikan video ini..

Setev Shaariibu Dakwa Pemimpin Pakatan Fitnah Najib.PI Bala Bawak Bala Kepada Pakatan!

in Berita Nasional/Berita Utama/Rencana by

Kilang fitnah PKR sejak akhir akhir ini punyai masaalah, sejak dari dulu lagi mereka tidak pernah gagal mengeluarkan pelbagai produk fitnah untuk sajian menjadi halwa telinga kepada para penyokong dan menghasuti rakyat.Propaganda mereka mudah,pembohongan yang diulang ulang hingga ia akan kelihatan benar. Cuba kita lihat bagaimana kes Altantuya ,dahulunya kembali senyap dan sudah basi apabila Raja Petra orang yang pertama membuat dakwaan kononnya pembabitan Rosmah dan Najib membuat pengakuan bahawa kesemua ceritanya adalah rekaan semata mata.Malah beberapa individu didalam ceritanya juga tidak wujud.

Kemudian puak haprak ini mendakwa Rosmah berada dilokasi pada tarikh dan waktu  Altantuya dibunuh. Heboh satu negara ceramah ceramah pakatan bagaikan sarkis menjadikan modal untuk membuat fitnah. Pembohongan diulang ulang lagi.. Ramai yang percaya fitnah ini..kemudian..keluarlah bukti dibawah ini..

rosmah

Tarikh dan masa seperti yang didakwa oleh Raja Petra dan SD Bala pada ketika itu ternyata satu pembohongan besar dan fitnah. Rosmah berada di satu majlis menghargai anak anak yatim.Malah Najib secara terbuka melakukan sumpah laknat beberapa kali di masjid dan Pisau sendiri menyaksikan di dewan PWTC beliau melakukan sumpah bahawa dirinya dan Rosmah langsung tidak mengenali Altantuya dan terbabit didalam isu ini.

setev

Kilang fitnah haprak pakatan konsisten melakukan pembohongan,pelbagai skrip dan drama dibuat untuk memberi persepsi yang buruk kepada pemimpin negara.Dr Setev Shaariibu juga mendakwa pemimpin pakatan berbohong. Bayangkan ayah kepada mangsa turut mempertahankan Ds Najib dan Rosmah.

Hari ni Deepak muncul dan beberapa portal pembangkang yang diketahui ramai terlalu banyak terbukti melakukan pembohongan menghidangkan kembali lauk basi. Skrip lama diulang …bohong lagi..fitnah lagi..

Banyak lagi skrip pembohongan dan fitnah  digarap sebegitu rupa seolah para pemimpin Umno ini tidak tahu halal dan haram,seolah pemimpin Umno ini tidak tahu syurga dan neraka. Begitulah gambaran yang diberikan. Bagi mereka yang bebas akal pemikirannya sudah pasti dapat bezakan mana yang tipu dan benar..mana yang logik mana yang tak logik.

Bagi mereka yang sudah dihasut,pemikiran yang penuh dengan kebencian amarah sudah pasti tidak mampu berfikiran dengan waras.Keling Karpet seperti Deepak kantoi beberapa kali,tidak konsisten dan dilihat gagal melaksanakan tugas..Maka terpaksa lah haprak pakatan cari kaki putar belit seperti PI Bala..

Walaupun mengetahui P Balasubramaniam seorang pembohong,seperti biasa khidmat orang seperti ini amat diperlukan disaat kredibiliti jalan cerita skrip pembohongan sudah terpecah tembelang.Rakyat bukan bodoh dan buta,apa yang haprak pakatan cuba gambarkan seolah Najib dan Rosmah orang yang tidak ada agama..seolah pasangan pemimpin negara ini tidak tahu dosa dan pahala..

 

Kepada jentera propaganda haprak pakatan..carilah idea baru..dah basi isu Altantuya tu..bohong tak habis habis..takkan korang suka sangat dengan lauk basi ni.. semua isu recycle..mulanya Suaram panas kononnya Mahkamah Perancis nak dakwa Najib..kemudian apabila kantoi berbohong..timbul pulak Deepak.. nak bohong rakyat pun biar la nampak logik sikit.. Saifudin,Bardtuya dan barisan pemimpin PKR..sudah sudah la bohong rakyat..

Sumpah Najib di dalam masjid..

Pisau kata ” skrip lama dan basi haprak pakatan dikitar semula..”

Serangan Malaysia ke atas Kota London Dan Hampir Berperang Dengan US

in Berita Nasional/Berita Utama/Rencana by

Pisau menerima email daripada pembaca,Sama sama kita lihat bagaimana kebijaksanaan Tun M dapat menundukkan dua kuasa besar British dan US.Kepada penulis artikel ini Pisau ucapkan tahniah kepada anda kerana mengingatkan kembali sejarah yang seluruh rakyat Malaysia tidak tahu dan tidak sedar akan pengorbanan para pemimpin Umno & BN.tun mahathir

ULANGKAJI SEJARAH Perjuangan & Jasa TUN M yg mungkin dilupa oleh generasi Y:

Nama beliau ialah Margaret Thatcher. SIAPA DIA NI..?? Sepanjang karier beliau, beliau dikejutkan dengan rancangan genius oleh mantan PM kita yang tercinta, Tun Dr Mahathir.
Peristiwa ini masih diingati oleh dunia dan dikenali dengan nama, “Serangan Subuh.” Pada September 1981, Tun Dr Mahathir telah menghantar empat orang anak Melayu antaranya ialah Ku Li dan Ghaffar Baba.

Tun Dr Mahathir telah mengarahkan kajian yang begitu teliti dijalankan ke atas undang-undang pelaburan British. Rancangan Tun Dr Mahathir ialah untuk mendapat kembali tiga buah syarikat yang dahulunya milik Malaysia, tetapi telah dirampas oleh British. Guthrie, Sime Darby dann Golden Hope telah berjaya kembali kepada tangan anak Malaysia, dengan pembelian secara senyap oleh Malaysia ke atas saham British di London Stock Exchange pada waktu subuh tanpa disedari sesiapa.

Apa yang menariknya, kejayaan Tun membawa kembali 3 syarikat ini ke tangan anak Malaysia telah membawa pulangan 36 Bilion ditambah pula dengan tanah di dalam dan luar negara kepunyaan Guthrie.

Margeret Thatcher amat bengang dengan kejatuhan syarikat British yang berusia lebih 200 tahun ke tangan Malaysia (ladang Guthrie pun dahulunya milik Malaya). Beliau hanya tahu seminggu selepas peristiwa tersebut. Ianya jadi pengajaran yang amat berguna kepada PM Britain tu kerana sebelum ni dia amat bongkak kerana enggan menjual tanah Guthrie yang ada di negara kita semasa Malaysia menawarkan untuk membeli tanah tersebut.

Tapi akhirnya Tun dengan beraninya melaksanakan Dawn Raid Project sehingga tiada satu ekar pun tanah Guthrie di seluruh dunia yang tidak jatuh ke tangan Malaysia dan pengambilalihan itu sah di sisi undang2 ekonomi antarabangsa walaupun kerajaan Britain membantah.

Akhbar-akhbar di seluruh dunia pada masa itu meletakkan pengambilalihan itu sebagai berita utama mereka dengan tajuk antaranya “Serbuan Menyingsing Subuh” dan “Serangan Malaysia ke atas Kota London” yang menceritakan tentang kejayaan Malaysia. Hingga PM Britain Margerat Thactcher sendiri  ke KL terpaksa mengadap Tun M. Belum masuk cerita Sudan Oil lagi macam mana Petronas boleh jadi kuat di serantau Afrika dan bagaimana US nak isytihar perang dengan Malaysia sebab isu ini.

Tahun ’88, apabila negara Sudan mula stabil dan hendak majukan negara, ada tawaran dari negara luar untuk bantu pihak kerajaan Sudan majukan carigali minyak, sebab Sudan tidak ada modal dan kepakaran sendiri. Mula-mula US datang bersama Texas Oil untuk buat research selama 3 bulan. Lepas tu US kata minyak di Sudan tak berbaloi untuk dibangunkan. Tapi Sudan tak puas hati sebab dia percaya bahawa minyak di negaranya memang banyak. Negara lain tak berani masuk sebab US semacam dah bagi signal jangan masuk. Tapi Petronas saja yang berani masuk untuk buat research. Melalui kajian Petronas terdapat simpanan minyak di Sudan antara terbesar di dunia. Bila kapal-kapal dari Malaysia nak turun ke Sudan, US buat blockade kat international water sempadan Sudan.

Kalau Malaysia masuk jer, isytihar perang dengan US. Time tu CEO Petronas kata nak patah balik, tapi Mahathir kata go on, nanti dia setelkan. Rupa-rupanya, Mahathir ke China utk masukkan China sebagai joint-venture dlm projek Sudan Oil. China buat piping. Sebab masukkan China, US terus buka laluan untuk kapal Malaysia masuk dan deal yang Malaysia buat dengan Sudan sangat sangat menekan syarikat minyak yang lain. Standard deal yang masa tu adalah 70% profit untuk syarikat dan 30% profit untuk negara tersebut.Petronas punya deal 15%,Negara tersebut dpt 85% tapi hanya 25% diberi dalam bentuk kewangan.

Yang baki tu Petronas akan bertanggung jawab untuk majukan bandar, buat sekolah, infrastruktur dan sebagainya. Sebab kalau bagi cash, orang Sudan ni akan beli senjata tembak sama sendiri jer. Deal macam ni tak pernah di dengar dan mulalah negara Afrika offer job kat Petronas sehinggakan jadi foreign oil company no.2 terbesar interms of kawasan di dunia… Mana tak Rothschild, Rockefeller dengan Soros tak bengang pada Malaysia… Sekian utk renungan……

Pisau kata ” Anwar sebolehnya nak gadai negara pada IMF”

Project IC For Chinese

in Berita Nasional/Berita Utama by

ABWall-Lim Kit Siang was making a big fuzz over the initial revelation that quite a sizeable number of Filipino residing in Sabah was given blue ICs. Many parties was trying to blame it on Tun Dr Mahathir.

With ease the old Master turned the table around to say that if he was bad for issuing IC to Filipinos, then Tunku Abdul Rahman is worse for issuing one million IC. It did not permanently silenced the opposition but after their lame rebuttals, it was sufficient to stop further attack on Dr Mahathir. [Read past posting here]

In Sabah, Dato Yong Teck Lee’s SAPP are going on a “Sabah for Sabahan” mode like Dr Jeffrey Kitingan’s STAR. He is making a big issue of selective RCI findings despite revealed information already dispelled allegations of BN rigging the electoral roll with new citizens to win over Sabah from PBS in 1994.

The crux of his allegations should be directed at those corrupt officials at the National Registration Department (NRD) who was then held under Internal Security Act (ISA).

PBS did not lost from the alleged electoral roll change but lost power in a coup by PBS and coalition partner, USNO assemblymen frogging over to Barisan Nasional as orchestrated by master frogger, Dato Seri Anwar Ibrahim.

RCI is due to be reconvene on Wednesday, February 27th. Will Teck Lee still be playing up the RCI issue in his campaign after this posting?

This blogger received an e-mail from his Sabah source that was closely following the RCI in Sabah. It contains some revealing information that was presented to the RCI. Surprisingly, it was not played up by the mainstream media in Sabah.

It only strengthen the suspicion [read past posting here] that Sabah media are not being professional in their reporting of the RCI and are trying to hold back information. One wonder who owns and work for the newspapers and radios in Sabah.

The information was a submission from the Ministry of Internal Security to the RCI. It contains statistics of ICs issued in Sabah and the numbers of according to country of origin and ethnicity from 1963-2012.

The first Table 1 below is the number of issued ICs, those still living and those died:

Table 1

The figure for 1964 to 2012 shows the total issued blue ICs are 66,682 in which 59,726 are still living and not reported to have died.

This differs vastly to previous claims of 73,000 to as high as 200,000 of blue ICs issued in the politically tumultous years prior to and after the year 1994 when PBS was ousted. Worth mentioning in passing that a University Professor claimed that his research found Sabah population increased drastically at a certain year.

So does the mythical numbers been bandied around for real?

Table 2 below provided information on the number of issued ICs in accordance with the place of origin:

In this figure, it shows that the highest number of ICs are issue to immigrants who are based from Malaysia at 38,214. They are likely to be those immigrants already residing in Malaysia for generations and are most likely of stateless status.

One could assume that the majority of them are Filipinos from Southern Phillipines. There are probably Chinese and other ethnics too, possibly even orang asal Sabah in the interiors.

The highest other country of origin other than from within Malaysia are China at 13,556. This excludes those from Hong Kong at 1,981.

Neighbouring Indonesia and Brunei are only 7,501 and 1,126, respectively. Another country of origin that is likely to be Malays is Cocos Keeling island near Australia is 958.

India is only 233.

This statistics is not complete because the total is only 64,889 but it only differs by about 2,000 from the total in Table 1.

Thus far it looks like the largest recipient of blue ICs from outside Malaysia is from China.

Could this be the possible reason that Dato Chong Kah Kiat fought tooth and nail against Dato Musa Aman and resigned as Deputy CM on the issue of statue Ma Tzu for Kudat.

The former BN CM and predecessor of Musa Aman received support from  leaders of DAP, LDP, SAPP and others to build the statue.

A sort of Chinese “statue of liberty” to welcome incoming Chinese immigrants?

Perhaps, it is still inconclusive to steer the wrath of the KDM and other Sabah ethnics towards Chong as allegedly bringing in immigrants from China.

Let’s see the ethnic breakdown in table 3 for 1964 to 2012, below:

In this table, the number considered as Malays, which include Brunie Malays, Bugis, Banjar, Banjar, Jawa, and Minagkabau in 14,003.

The highest number among the ethnic Malays is the Bugis is 10,575.

This is interesting because there is a new PKR politician going around claiming Dato Najib brought in 300,000 of his Bugis clan from Sulawesi. Najib came to power in 2009 but the number of bugis given ICs for 2002-2012 is only 7,489.

That is the glaring weakness in most of PKR allegations. They are based on false fact.

The Chinese is still the highest number. The number of those categorised as Chinese is 28,092. To include all other Chinese sub-ethics, the numbers adds up to 28,893.- Read More Click here

PAS Iktiraf DAP Pejuang Islam

in Berita Nasional/Berita Utama/DAP by

‘Baguslah DAP kini perjuangkan Islam’

Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib tidak terkejut apabila Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng menegaskan bahawa parti itu juga berperanan dalam usaha menegakkan Islam di negara ini.

Namun beliau yang awalnya agak keberatan mengulas, dengan nada agak sinis berkata, adalah bagus sekiranya DAP menjadi sebuah parti yang tidak menghina Islam dan bukan anti-Islam.

Beliau turut ‘menyambut baik’ sekiranya DAP menjadi parti yang menegakkan Islam seperti mana dakwaan Guan Eng bahawa perkara itu termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan.

“Baguslah kalau begitu (DAP sebuah parti yang tidak menghina Islam dan bukan anti-Islam), bagi saya baguslah tu,” katanya kepada Utusan Malaysia sebagai mengulas ucapan Guan Eng dalam konvensyen pakatan pembangkang yang berlangsung di Shah Alam, Selangor hari ini.images

Pemimpin DAP itu yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang antara lain menyangkal dakwaan pihak-pihak tertentu yang menyatakan DAP menghina dan anti-Islam sedangkan parti itu menegakkan agama Islam seperti mana termaktub di dalam Perlembagaan Persekutuan.

Guan Eng sebelum ini pernah mengguris perasaan umat Islam di negara ini apabila mahu penggunaan kalimah Allah dibenarkan bagi agama lain.

Ditanya mengenai dakwaan Guan Eng bahawa DAP adalah sebuah parti yang memperjuang serta menegakkan Islam, Harun berkata: “Itu lagi bagus. Mungkin dia nak tukar agamalah tu.”

Ketika diminta mengulas lebih lanjut mengenai kandungan ucapan Setiausaha Agung DAP itu termasuk mahukan Datuk Seri Anwar Ibrahim dilantik sebagai Perdana Menteri, Harun bagaimanapun enggan menjelaskan perkara itu.

“Maaflah, biarlah dulu. Saya tak dapat ulas lebih lanjut tentang perkara ini, sebab saya belum lagi terima dan dengar ucapannya,” ujar beliau.-Utusan

DAP Lebih Islamik Dari Umno; Halal Mengundi DAP! – Hadi

in Berita Nasional/Berita Utama/DAP/PAS by

Konvensyen Pakatan yang berlangsung kelmarin menjadi medan memperkukuhkan tahaluf siyasi PAS kepada DAP.Kita semua sedia maklum polemik isu nama Allah sengaja dimainkan oleh Lim Guan Eng hingga habis keseluruhan pemimpin PAS pada mulanya menyokong tak berbelah bahagi tanpa berfikir panjang. Nik Aziz dan Hadi dengan nas dan dalil masing masing menghalalkan cara,rata ratanya kuliah dan ceramah politik PAS bagaikan mainkan tape recorder fatwa Nik Aziz dan Hadi. Maka bermulalah kembali episod melacurkan nama Allah.hadi-awang

Seluruh umat Islam dan para penyokong PAS mula membantah dan marah akibat kerja melacurkan nama Allah oleh pimpinan PAS,Tiba tiba Nik Aziz dan Hadi bersama sama syura PAS membuat korner baring pertahankan nama Allah kemudian dipersalahkan Umno.

Malangnya tindakan tersebut  ternyata sudah terlambat.Ribuan penyokong PAS dan rakyat sudah mula nampak akan belang sebenar PAS yang menghalalkan cara hingga kepentingan politik mengatasi kepentingan akidah.

Setelah satu pusing U dibuat,ada dikalangan penyokong PAS berasa lega ,tetapi tak sampai sebulan tak serik dengan kemarahan umat Islam ,PAS buat hal lagi. Seolah memaafkan dan menghalalkan perbuatan Lim Guan Eng ,PAS anggap umat Islam pelupa dan bodoh..Maka semasa konvensyen Pakatan ,Presiden PAS mengulangi ikrar cintanya kepada DAP…

Ucapan Presiden PAS Abdul Hadi Awang sekali lagi perlihatkan akan kesetiaan dan tunduk kepada DAP.Katanya Orang PAS boleh mengundi calon DAP hatta Lim Guan Eng,Karpal atau Kit Siang sekali pun. Isu akidah dan nama Allah hanya isu kecil dan boleh diselesaikan.

DAP lebih Islamik daripada Umno kerana parti ini sanggup bekerjasama dengan Parti Islam. PAS tunggangan DAP atau dalam bahasa Arab iaitu tahaluf siyasi sememangnya sudah terpahat kukuh seperti cinta Romeo dan Juliet. Apa yang menariknya dalam konvensyen ada ahli PAS berkata sedangkan lidah tergigit..inikan pula PAS dan DAP..begitulah kuatnya percintaan DAP dan PAS.images

Jika anda masih sayangkan PAS,jangan lepaskan peluang pada PRU13 nanti..sama sama mengundi DAP kerana parti ini lebih banyak membangun dan mengembangkan syiar Islam berbanding Umno yang masih mengekalkan undang undang penjajah dan sekular. Mengundi PAS memang diredhai Allah sama seperti kita mengundi DAP..

 

 

Jangan Undi BN?

 

Pisau kata “Dewan Ulama PAS tolak Anwar jadi PM jika pakatan menang.. apahal? Khabarnya semua dah tengok video nombor 2 betui ka?”

 

Rating Siaran ‘Soal Jawab’ TV3 Bersama YB Nasha, Pecah Rekod 4.3 juta Penonton

in Berita Nasional/Berita Utama by

Siaran rancangan berbentuk Siri Rancangan Temubual terbitan TV3, rancangan ‘Soal Jawab’ yang menampilkan Yang Berhormat Ustaz Nasharuddin Mat Isa daripada parti PAS sebagai tetamu undangan pada 6 Februari 2013 yang lalu seperti tidak disangka berjaya melakarkan sejarah tersendiri menerusi pertumbuhan kadar tontonan yang tinggi dalam Siri Rancangan Temubual televisyen di Malaysia pada tahun 2013 setakat ini.600509_601111559905988_521095176_n

Rancangan yang dibuat secara rakaman dari studio Media Prima, telah berjaya mewujudkan satu ‘benchmark’ tertinggi bagi rancangan berbentuk Siri Rancangan Temubual bukan saja bagi TV3 tetapi bagi sesebuah produksi siri Rancangan Temubual di Malaysia, apabila berjaya meraih jumlah penonton tertinggi sebanyak 4.3 juta (25.9 TVR) atau 72.6% (sumber: A.C. Nielsen Audience Measurement).

Secara purata, rancangan berbentuk temubual atau bual bicara hanya mencatatkan rekod 300,000 penonton sahaja. Namun atas faktor kekuatan tetamu undangan pada 6 Februari lalu, iaitu Yang Berhormat Ustaz Nasharuddin Mat Isa yang baru sahaja digugurkan daripada Majlis Syura Ulama PAS oleh pimpinan tertinggi PAS pada 14 Januari 2013, jumlah penonton yang menonton rancangan tersebut meningkat mendadak sebanyak 4 juta kepada 4.3 juta penonton.

Secara kesimpulannya, kadar tontonan keseluruhan rancangan Soal Jawab pada 6 Februari lalu telah mencipta rekod baru dengan tontonan sebanyak 4 juta penonton, iaitu hampir ‘sebaris’ dengan jumlah penonton Anugerah Juara Lagu (AJL) ke 27 yang telah diadakan pada 6 Januari 2013 lalu iaitu sebanyak 6 juta penonton.

Fenomena ini dilihat sebagai satu keadaan di mana medium televisyen di Malaysia telah dibuka luas untuk pemimpin politik berbicara mengenai kempen-kempen menjelang Pilihanraya Umum ke 13 tidak lama lagi. Kemunculan tetamu undangan pada hari tersebut tidak perlu disangkal lagi kerana kemunculannya amat dinantikan oleh penganalisis dan pengikut politik tanahair yang sarat dengan isu semasa dan sensitif, seperti isu perpaduan kaum Melayu Islam di Malaysia, isu penggunaan Kalimah Allah, isu keakraban beliau bersama Perdana Menteri Malaysia dan isu kemasukan beliau ke dalam UMNO. Bukan sahaja melalui kaca televisyen, pendedahan oleh Yang Berhormat Ustaz Nasharuddin pada malam itu juga dipancarkan menerusi laman web rasmi TV3 dan di laman web tonton.com.my .

Jumlah audience yang menonton secara online pula mencecah 95,312, juga menjadikannya satu rekod baru tontonan Siri Rancangan Temubual melalui online di Malaysia. Ditambah dengan adanya kemudahan internet mudah alih dan smartphone, tontonan secara ‘live streaming’ mencapai angka tertingginya pada permulaan rancangan tersebut, iaitu tepat pada jam 10.03 malam dengan 18,598 hits berbanding hanya 6,109 pada penghujung rancangan. Malaysia mencatatkan tontonan online tertinggi sebanyak sebanyak 98,435 tontonan, diikuti negara-negara lain seperti United Kingdom (4,542), Arab Saudi (3,431), Amerika Syarikat (3,068), Australia (2,956), Singapura (2,158), Indonesia (1,132) dan Brunei (1,009).

Bacaan tontonan yang dibuat ini tidak termasuk dengan jumlah siaran yang telah direkodkan oleh pengguna stesen televisyen berbayar Astro melalui dekoder Astro dan tontonan rakaman yang telah dimuatnaik ke laman web di internet, terutamanya Youtube dan blog-blog yang berunsurkan politik.

Rancangan Soal Jawab pada 6 Februari lalu telah membawa satu dimensi baru dalam penyiarannya yang menampilkan Yang Berhormat Ustaz Nasharuddin Mat Isa sebagai tetamu undangan yang datangnya dari pihak pembangkang di Malaysia. Siaran bertemakan “Nasharuddin – Berjuang Dalam Kontroversi” ditayangkan selama satu jam tersebut dilihat memberi satu impak negatif kepada barisan parti pembangkang, khususnya menjelang Pilihanraya Umum ke 13, apabila banyak pendedahan dibuat oleh tetamu tersebut yang menjawab kepada segala persoalan isu-isu semasa tanahair. Keberanian beliau selaku wakil parti politik daripada pihak pembangkang yang secara berani menerima jemputan bagi ditemubual oleh TV3 dengan membincangkan masalah dalaman parti secara terbuka di kaca televisyen, yang ditonton oleh masyarakat di seluruh dunia. (Dipetik dari sumber)

Azizan Razak – Game Dalaman PAS; Game Tropicana?

in Berita Nasional/Berita Utama by

Bukan main lagi orang Pas Kedah, berdemo, berkomplot, berkonspirasi, bersungguh nak memastikan Azizan Razak bertemu jalan keluar menjelang PRU yang akan datang ini. Sesetengah kawan-kawan dalam Pas kata ini benar-benar game dalaman Pas. Tak ada orang luar masuk campur. Tapi ada juga kawan-kawan di Tropicana kata, ada siri perjumpaan dilakukan bersama ‘puak penentang’ dalam masa beberapa minggu yang lalu.mh_01.1

Nak kata tak ada logik, tak boleh juga. Rupa-rupanya, Tropicana dah lama juga menyampah dan sakit hati dengan perangai pemimpin utama di Pejabat MB Kedah yang tidak pernah ambil kisah, ambil peduli dengan untung nasib kawan daripada parti politik lain. Rupa-rupanya ada permintaan Tropicana yang tidak mahu dilunaskan oleh Azizan sebelum ini. Patutlah.

Game ini mudah sahaja, PKR sudah beri alasan sejak dua tahun yang lalu, pentadbiran di Kedah perlukan pembaharuan dan branding yang baru. Tropicana tawarkan satu proposal yang sangat baik.

 

Jaga kepentingan MB. Jaga kepentingan PKR. Jaga kepentingan Pas. Adil.Apa barter trade yang diperlukan?

Barter tradenya hanyalah tambahan 2 kerusi Parlimen; 3 kerusi DUN untuk PKR di Kedah. 5 sahaja. Itupun tidak mahu diuruskan oleh Tuan MB.

Tropicana akan tawarkan bukan sahaja ‘team penasihat’ kelas tinggi – malahan memberikan tambahan peruntukan kepada Kerajaan Negeri. Sumber? Jangan tanya dari mana?

Nampaknya, Azizan tidak semudah itu untuk dibeli. Memberi tambahan 2 kerusi Parlimen; 3 DUN juga ibaratnya menjual maruah parti. Azizan enggan tunduk. Oleh yang demikian, hubungan Seri Mentaloon-Segambut-Tropicana dengan sendirinya terlerai. Sebab itu jugalah, PKR tak pernah peduli dengan pembangunan negeri Kedah. Pi mampus. Nak tenggelam pun PKR tidak peduli.

Kalau ikut senarai asal kerusi sasaran PKR di Kedah:-

– Alor Setar
– Kuala Kedah
– Merbok
– Sungai Petani
– Padang Serai
– Kulim Bandar Baharu

Segambut-Tropicana minta Kubang Pasu dan Baling sama. Pas perlu lebih kukuh di Negeri, sementara PKR lebih kuat di Parlimen. Jika Seri Mentaloon ikut cakap hari itu, dengan sendirinya PKR akan dapat 8 kerusi Parlimen di Kedah (yakin menang semua). Lebih satu sahaja dari jumlah kerusi Parlimen yang ditandingi Pas. Itupun Seri Mentaloon tak boleh nak lebih kurang.

Sekarang, nasi sudah menjadi bubur. Azizan ibaratnya, sudah sebelah kaki melangkah keluar dari Seri Mentaloon. Permainan ini bukan sangat permainan Pas. Tapi permainan Segambut-Tropicana yang mahu jadi TAIKO di Kedah.

Apatah lagi bila diketahui umum bahawa Azizan memang sahabat baik Che Det. Lagilah naik angin Segambut-Tropicana.-GelagatAnwar

Sabah For Sale! Kumpulan Bersenjata Filipina Di Jemput Oleh Pemimpin Pakatan !

in Berita Nasional/Berita Utama by

Pegawai Tentera Filipina dakwa pemimpin pembangkang Malaysia terlibat secara langsung jemput kumpulan bersenjata Filipina ke Sabah!

 

Kehadiran sekumpulan lelaki bersenjata dari Filipina ke Lahad Datu sekarang ini hebat dipolitikkan oleh pemimpin pakatan. Kit Siang persoalkan kenapa pihak tentera tidak mengambil sebarang tindakan sedangkan kita ada aset strategik seperti Scorpene di Sabah. Bagaikan membaca text ucapan Kit Siang,Kini Chegu Bard atau lebih dikenali Bard Tuya dari AMK mengulangi kata kata Kit Siang.

 

Bagaikan satu skrip drama,institusi ketenteraan diserang kononnya begitu lemah hinggakan tidak mampu menghalang kemasukan kumpulan lelaki bersenjata ini. Realitinya pihak tentera boleh menghalang atau menangkap kumpulan ini. Apalah sangat dengan bersenjata ringan dan mendarat menggunakan bot untuk menakluki Sabah sedangkan negara mempunyai cabang ketenteraan yang cukup disegani diseluruh dunia.

 

Kita semua sedia maklum bagaimana pemimpin negara yang diketuai oleh Najib Tun Razak dan Menteri Pertahanan Zahid Hamidi berjaya menyelesaikan konflik diantara kerajaan Filipina dan MILF yang kita semua tahu adalah umat Islam Filipina. Malaysia menjadi orang tengah menamatkan konflik puluhan tahun tanpa berlakunya pertumpahan darah dan apa perlunya bertindak secara kekerasan apabila kumpulan ini mendarat .

 

Bard Tuya seperti biasa pakar dalam spin dan bohong kepada rakyat kantoi,Kit Siang dan pemimpin haprak pakatan juga ditangkap berbohong. Kumpulan yang turun ke Lahad Datu adalah sebahagian skrip ciptaan mereka sendiri. Ini dibuktikan ada kaitan dengan Anwar dan pemimpin pakatan yang terlibat secara langsung sepertimana yang dilaporkan oleh Agensi Berita Antarabangsa Reuters sebentar tadi.

 

(Reuters) – Malaysian security forces have surrounded about 100 armed men believed to be from a breakaway rebel faction in the southern Philippines, Malaysian police and a government official said on Thursday, but a Philippine official said they were unarmed Filipinos who had been promised land.

 

The standoff in Malaysia’s eastern Sabah state on Borneo island threatened to stir tension between the Southeast Asian neighbors whose ties have been periodically frayed by security and migration problems caused by a porous sea border.

 

“Our firepower is more than enough to arrest them but the government has chosen to negotiate with them so they leave peacefully to return to the south of the Philippines,” Malaysian Prime Minister Najib Razak, on a visit to Sabah ahead of national elections, was quoted as saying by state-run Bernama news agency.

 

Malaysian police said in a statement the situation was under control, but did not say whether the men had agreed with a request to surrender.

 

A high-ranking Malaysian government source with direct knowledge of the situation told Reuters the gunmen were suspected to be from a faction unhappy with the Philippines’ recent peace deal with the main Muslim rebel group.

 

Raul Hernandez, a spokesman for the Philippine Foreign Ministry, said his government was trying to get information about the incident and was in touch with Malaysian officials.

 

A senior Philippine military official said navy boats and an aircraft had been sent to the border area. He dismissed the Malaysian account of the group, saying they were unarmed Filipinos who had been promised land in Sabah.

 

He said a meeting over the land claim had attracted a large crowd and drawn the attention of Malaysian authorities.

 

“We know that these people arrived there five days ago and most of them are from nearby islands,” said the official, who asked not to be identified.

 

“Some of them were already residents in Sabah for a long time and they normally cross the border without any problem.”

 

Another Philippine military officer said the men were followers of the heirs of the Sultan of Sulu – an island group off the southern Philippines – who had been invited to Sabah by a Malaysian opposition politician to discuss land issues.

 

Malaysia pays a token amount to the Sultanate each year for the “rental” of Sabah state – an arrangement that stretches back to British colonial times.

 

The number of illegal Muslim immigrants from the impoverished southern Philippines has surged in recent decades, stirring social tension with indigenous Christian inhabitants in Sabah.

 

The Philippine government signed a landmark peace deal with Muslim rebels late last year to end a 40-year conflict in the south, but some factions have voiced opposition.548746_10200672935971940_116446387_n

 

Pisau kata ” Bard Tuya nak bohong pun biaq nampak logik sikit bro..nampak sangat bodoh”

 

Tun M Beri Nasihat Di Tuduh Nyanyuk!

in Berita Nasional/Berita Utama by

ltun dr mahathir mohamed

Pisau kata ” Ada haprak pakatan tak dapat terima hakikat,Inisiatif Umno..Felda banyak membantu orang melayu keluar dari kemiskinan”

Lu Orang Mesti Ikut Cakap DAP!

in Berita Nasional/Berita Utama/Pakatan Rakyat by
pdf-1-2

Kita dapat lihat bagaimana DAP mampu menundukkan PAS dengan hanya berdehem..Begitu juga DAP menundukkan Anwar dengan hanya menghantar Karpal sebagai peguam bela Anwar.Rahsia Anwar dipegang oleh Karpal.

PRU13 bakal menyaksikan pertembungan diantara DAP dan BN..PAS dan PKR sekarang ini nazak dan hampir karam.Dua parti ini punyai masaalah dalaman yang teruk dan mengalami krisis kehilangan kredibiliti dan kepercayaan rakyat untuk menjadi pentadbirn negeri atau pun negara.

Adalah tidak mengejutkan DAP berani meminta kerusi tambahan,Malah perancangan DAP untuk meletakkan calon melayu yang ramai agar sejarah di Perak apabila terpaksa menyerahkan jawatan Menteri Besar kepada PAS.Di Pulau Pinang juga DAP bersiap sedia didalan perancangan untuk menjadi kerajaan negeri yang sepenuhnya diwakili oleh wakil rakyat DAP.Mereka sudah hilang kepercayaan kepada PAS dan PKR.

mansor gila

Undi haprak pakatan bermakna undi DAP..

Pisau kata ” PAS lebih takut DAP daripada tuhan”

Jus Doa Tok Guru KO BN Bakal Di Ambil Tindakan?

in Berita Nasional/Berita Utama by

Penjualan air jampi: KPDNKK bincang dengan Jakim

 

Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan akan mengadakan pertemuan dengan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) bagi membincangkan isu penjualan air jampi yang dilihat semakin berleluasa pada masa ini.
Menteri berkenaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata usaha itu juga diambil untuk mengawal penjualan air jampi di pasaran sekiranya terdapat unsur penipuan dan mendatangkan kekeliruan kepada pengguna.
“Kami akan bincang dulu dengan Jakim supaya kita boleh kawal air jampi yang menggunakan iklan yang boleh mengelirukan pengguna sekaligus menipu mereka,” katanya kepada pemberita selepas menyampaikan Baucar Buku 1Malaysia (BB1M) kepada 8,531 penuntut Universiti Malaysia Pahang (UMP) di sini, semalam.
Beliau berkata walaupun tiada sekatan dikenakan terhadap penjualan air jampi di pasaran, garis panduan dan peraturan yang dikeluarkan haruslah ditepati peniaga produk itu terutama dari segi pengiklanan.
“Kami telah keluarkan peraturan bahawa tidak boleh mengeluarkan iklan yang mengelirukan semata-mata untuk menarik pengguna membeli sesuatu produk dan garis panduan itu hendaklah dipatuhi oleh mereka,” katanya.
Beliau berkata kedegilan pengusaha produk untuk mematuhi peraturan itu boleh diambil tindakan kerana cuba menipu orang ramai.
Ismail Sabri berkata tindakan juga boleh dikenakan terhadap mereka yang mengeluarkan testimoni tidak tepat setelah menggunakan sesuatu produk kerana ia mengundang kekeliruan orang ramai terhadap produk itu.
“Testimoni pengguna kena tepat iaitu mereka mesti buktikan sesuatu produk yang diambil itu berkesan atau tidak ke atas mereka, sekiranya didapati testimoni tidak tepat, dia boleh diambil tindakan kerana menipu,” katanya. – BERNAMA

Kepada penyokong pakatan , Kalau korang nak cuba kemustajaban atau merasai kenikmatan Jus Doa tok guru…mana la tau anak anda yang bebal lepas ini sudah mampu untuk bermaki hamun dan mencarut dengan lancar…Kita hanya berusaha tak gitu….

Jus doa dikatakan banyak perisa ..pilihlah mana mana yang korang nak..kalau yang nak jadi agen untuk tambah pendapatan.. nombor telipon korang ambik sendirilah kat banner tu…

Informasi:
Jus Doa Tok Guru telah dibacakan padanya dengan doa-doa yang mustajab oleh Yang Berbahagia Tuan Guru Nik Razi Nik Mat.Jus Doa Tok Gurumerupakan minuman berkhasiat tinggi yang diadun dengan doa doa mustajab pemimpin khawarij PAS. BUNTING-2X3-with-kismis-copy1 2BUNTING-2X3-with-kismis-copy1A: Jus Doa Maki BN

B: Jus Doa Pecah Perut

C:Jus Doa Panjang Umur Tok Guru

D: Jus Doa LGBT

E : Jus Doa Umno Kapir

F : Jus Doa Hapus Dosa Ngentot Bini/Laki Orang

PEK BIASA (245ml)
RM 20 (Semenanjung)
RM 23 (Sabah/Sarawak)
PEK EKONOMI (600ml)
RM 44 (Semenanjung)

RM 50 (Sabah/Sarawak)

Pisau kata ” Puak ni tinggal mak bapak sendiri saja dia tak jual”

 

Apa Guna Bergaduh,Bersatulah PAS & DAP

in Berita Nasional/Berita Utama/Wilayah by

Mutakhir ini PAS bersama barisan pimpinannya dilihat “menjuarai” dan menjadi “pejuang sejati” dalam mempertahankan agama Islam. Mereka inilah mujahidin,mereka inilah pejuang fisabillilah menentang musuh musuh Islam seperti Umno dan BN.

Hadi pernah berkata jika mati ketika berjuang menentang Umno dan BN maka akan dibalas dengan syurga.Begitu juga Nik Aziz katanya menentang golongan kufur seperti Umno adalah perjuangan yang diredhai tuhan .

Bagi para pejuang Islam dari PAS ini menentang kerajaan zalim Umno dan BN ibarat menentang kerajaan zionis.Pejuang Islam PAS ini meletakkan diri mereka setaraf pejuang Palestin,keberanian pejuang PAS ini sama beraninya dengan Briged Al- Qassam yang menjadi benteng paling hadapan menentang Zionis Yahudi.

Apabila nama Allah dilacurkan ,ayat quran dijadikan barang dagangan politik ,PAS lah yang paling awal tampil kehadapan menentang.

Sebenarnya ayat diatas hanyalah mimpi basah PAS….Tiba tiba..dari memperjuangkan negara Islam..kemudian bertukar perjuangan kepada negara kebajikan..kemudian bersetuju pula penggunaan nama Allah kepada puak evengelis..Nik Aziz dan Hadi dua pimpinan tertinggi membuat pertimbangan politik mengatasi kepentingan agama.PAS awal awal lagi menjadi jalang kepada pakatan politik 3 parti dinegara ini.

Segala macam dewan didalam PAS ketika itu berteriak akan tahaluf siyasi bersama DAP,mereka ini berikrar mempertahankan perjuangan pakatan diantara 3 parti. Selingkohan politik gampang sekarang ini sudah membuahkan benih benih hibrid petualang kepada bangsa dan agama.pas-cakap-tak-serupa-bikin

Malunya sudah tiada,prinsipnya juga entah kemana..PAS sekarang ini bagaikan superhero mau menjuarai isu agama dan akidah …Kepada syura..dewan ulama dan segala macam jenis himpunan didalam PAS..sekarang kamu ugut mau keluar dari pakatan selepas habis maruah agama ,Allah dan akidah dilacurkan…Sekarang kamu salahkan DAP yang sebelum ini kononnya kamu kata berjaya berdakwah..Nah hasilnya si tua mursidol Am DAP berdehem seluruh pimpinan PAS hinggalah kepada penyokong kesemuanya menikus lari …

Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib mengecam Pengerusi DAP, Karpal Singh yang dilihat memperkecilkan peranan Majlis Syura Ulama Pas dengan menganggap majlis itu hanya bersifat minoriti dalam parti sekutunya itu.
Sambil menyifatkan Karpal sebagai ‘tidak tahu apa-apa’ tentang Pas dan ‘kehabisan modal’, beliau menegaskan, Majlis Syura Ulama Pas berada di kedudukan tertinggi sekali gus mempunyai kuasa lebih besar dalam membuat sebarang ketetapan atau keputusan parti.
Pada masa sama, jelasnya, Majlis Syura Ulama juga merupakan pemegang polisi atau dasar parti dan peranan pentingnya itu tidak boleh dipertikaikan dan mesti dihormati.
“Karpal tak tahu apa-apa dalam parti Pas sebab dia orang luar. Dalam Pas, Majlis Syura Ulama lebih tinggi kuasanya malah merupakan pemegang polisi atau pun dasar parti.

Pisau kata “Bolehkah kita ampunkan jalang seperti PAS …munafik no 1 Malaysia”

RM1 Sticker Jihad ,Sokong Umno Kena Soal Di Akhirat!

in Berita Nasional/Berita Utama by

Apa nak jadi dengan PAS,kita semua tahu khawarij PAS tak pernah lupa untuk melacurkan  quran,nama Allah dan akidah ,mereka langsung tak peduli kemarahan umat Islam asalkan matlamat menjadi suruhan DAP tercapai.

Kelmarin Pisau ambil kesempatan mengikuti ceramah kelompok di Tg Berembang,Sg Acheh Nibong Tebal.

Ceramah ni tak ramai sangat yang hadir lebih kurang 100 orang,Pisau dapat jemputan rakan dari PAS kata mereka Abdullah Khairi akan hadir sama.Kalau korang nak tau Abdullah Khairi ni lah yang mengotorkan mimbar masjid dengan khutbah politik di Guar Perahu baru baru ini:klik sini

Apabila dijemput,apatah lagi yang akan berceramah Ustaz Khawarij,Pisau tak lepaskan peluang..terus join..

Penceramah seorang lagi adalah Beh Hing Kin,Pengerusi Dewan Himpunan PAS  Perak.

Majlis dimulakan dengan ceramah Beh Hing Kin, nak tersembur kopi dibuatnya bila Pisau dengar beliau melaungkan untuk berjihad.Katanya beliau bersedia untuk berjiad bersama PAS,beliau mengaku walaupun bukan Islam tetapi dia mahu berjihad bersama pejuang pejuang Islam didalam PAS. Seperti biasa..puak khawarij bertakbir apabila mendengar ikrar Beh Hing.

Menghangatkan lagi ceramah Beh apabila beliau beberapa kali membaca hadis dan ayat Quran. Bertakbir puak khawarij ,ada yang ternga nga mulut ada yang meleleh air mata kegembiraan.

Ketika itu Pisau nampak akan kebodohan dan kebebalan khawarij,Sudahlah si Beh tu kapir..dia nak kata nak berjihad..dah tu hadis dan ayat quran dilacurkan diatas pentas sewenang wenangnya. Si Kapir ini tak beriman jauh sekali mengucap dua kalimah syahadah.Tapi sorakan puak khawarij ketika itu mengamatkan kawasan rumah Che Pa lokasi majlis tersebut.

Agak melucukan apabila Beh Hing Kin berkata untuk berjihad beliau menjual sticker ‘Kebangkitan Rakyat’ serta gambar Tok Guru Nik Aziz. Katanya hasil penjualan sticker adalah untuk kutipan tabung jihad bagi Dewan Himpunan Penyokong PAS.

Sambutan dari yang hadir membeli sticker tersebut amat hangat,bagai jual pisang goreng,maklumlah beli sticker gambar tok guru dapat barakah dah tu boleh masuk syurga. Pisau juga dipelawa untuk beli..tapi malas nak beli..daripada bayar RM1 pada khawarij lebih baik beri pada tabung masjid lagi bagus..tak gitu..!kaldai

Kemudian sesi kedua,Abddulah Khairi ambil tempat..ceramah khawarij sekor ni tak lebih kepada cerita sedih dek kerana mulut longkang beliau mengotorkan mimbar masjid,khawarij ini ditukarkan ke Pulau Ketam. Katanya inilah kezaliman Umno.Abdulah Khairi kata siapa yang sokong Umno akan disoal di lubang kubur dan akhirat.

Lain butir ceramah seperti biasa,diulang ulang macam tape recorder..fitnah..bohong..belit..putar..lipat..korner baring..hampir kesemua teknik takiyah dipersembahkan diatas pentas..Apa nak buat..yang dengar ceramah pun sama sama bebal..begitulah cerita majlis ceramah di kubu kuat Umno..Ini semua adalah sebahagian aktiviti PAS kawasan apabila mereka sudah tahu PAS akan bertanding di Sg Achech pada PRu13 nanti.
Pisau kata “Beli sticker dapat pahala macam berjihad? ptuii! “

1 22 23 24

Hit Counter provided by Curio cabinets
Pergi ke Atas