Kerajaan pusat tidak mengenal warna politik sebaliknya kepentingan rakyat Malaysia didahulukan. Sebab itu PM dan TPM sanggup turun dan mengarahkan bantuan diberi kepada mangsa.

Itu yang kita tahu.. tetapi lain pula dengan penyangak politik.. apa dia peduli..politik didahulukan ..
 

Kenapa?

1. NGO dan pembangkang (BN) sering kali kritik kerajaan negeri yang tidak menghiraukan alam sekitar.Bukit ditarah dan plan mitigasi banjir di pandang sebelah mata. Ada DAP peduli?

2.Sebelum itu berlaku tanah runtuh mengakibatkan 11 terkorban,tetapi Ketua Menteri mengadap towkey pemaju yang terlibat sambil bermesra menghadiri majlis yang gilang gemilang. Ada dia peduli apa orang kata?

Banjir besar seperti dibawah tiada makna buat sebuah regim yang terkenal dengan sikap angkuh para pemimpin DAP.

Malapetaka sebenar buat DAP apabila Lim Guan Eng kelihatan sebak dan air mata tertumpah dek kerana kesilapan membuat panggilan telefon memohon bantuan kepada TPM . Ini satu kesilapan strategi .. mana mungkin seorang diktaktor yang terkenal dengan sikap anti federal tiba tiba merayu memohon bantuan.

Untuk menutup kelemahan Lim Guan Eng  dan pentadbiran kerajaan negeri , media propaganda DAP mula menyerang BN tanpa menghiraukan bantuan yang dihulurkan oleh PM dan TPM.

Bayangkan sehari selepas TPM hadir menghulurkan bantuan malah membantu sepenuh hati dibayar dengan serangan kotor dan jahat oleh roketkini.

Roketkini serang TPM : Klik sini
Kemudian DAP serang lagi.. apabila gengster tong gas mula menyalahkan kerajaan pusat.

Serangan DAP terhadap kerajaan pusat bertali arus.. semakin banyak bantuan diberikan oleh kerajaan pusat semakin banyak damage work untuk rosakkan imej BN .

Rakyat diluar sana sedang memerhatikan.. betapa DAP sedang gelabah berhadapan kemarahan rakyat. Apatah lagi bantuan dari BN disampai kesetiap pelusuk kawasan banjir yang terlibat.


Pisau kata ” Pulau Pinang sedang dicuci untuk keluarkan kotoran DAP.. “

It's only fair to share...

pisau

No Comments

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons