Bangsa DAP turun ke jalan raya apabila suku kaum mereka yang menjadi mangsa kemalangan langgar lari tempoh hari,turun ke jalan raya dengan mengadakan program Candle Light Vigil For Accident Victim dihadapan BSN Jalan Burmah,Pulau Tikus,Penang dianjurkan oleh pusat khidmat Adun Bangsa DAP Pulau Tikus.

Kejadian kemalangan tempoh hari , Foo See Wah, 58, telah dilanggar oleh seorang penunggang motosikal yang tidak berhenti pada lampu merah. Akibat perlanggaran tersebut, mangsa tidak sedarkan diri dan dibawa ke hospital. Beberapa jam selepas dirawat, Foo See Wah disahkan meninggal dunia. Penunggang motosikal berkenaan sedang berhadapan dengan proses undang-undang.

Dilaporkan, seramai lebih kurang 100 orang yang terdiri daripada kakitangan Pusat Khidmat ADUN Bangsa DAP Pulau Tikus, penduduk sekitar Pulau Tikus serta wartawan-wartawan tempatan hadir dalam program berkenaan. Turut hadir dalam majlis tersebut adalah Yap Soo Huey, ADUN DAP Pulau Tikus.

Mereka melahirkan perasaan penuh dengan kemarahan malah amat bersimpati apabila bangsa DAP mereka mati dilanggar lari.
Cuba bandingkan apabila bangsa DAP yang mengakibatkan kemalangan,kejadian berlaku tidak lama sebelum itu di Pulau Pinang juga.Kes yang mencetuskan gempar diseluruh negara apabila seorang perempuan bangsa DAP telah mengakibatkan kemalangan maut dengan memandu secara melawan arus hingga mengakibatkan seorang lelaki bangsa melayu yang baru berkahwin mati ditempat kejadian.
Gadis bangsa DAP ini disahkan dibawah pengaruh dadah apabila Ng Pei Ven seorang model didapati positif dadah ketika menjalani ujian di Jabatan Narkotik di IPD Seberang Perang.

Namun, dalam satu kes yang lebih besar, juga melibatkan kemalangan maut, yang bukan sahaja melanggar lampu merah, tetapi juga memasuki laluan yang bertentangan selain dipengaruhi dadah, DAP tidak pula mengadakan upacara nyalaan lilin untuk mangsa yang terbunuh.

Ada tangan ghaib yang cuba selamatkan gadis bangsa DAP ini,seolah mahu dilepaskan daripada tindakan kononnya Ng Pei Ven adalah seorang OKU yang hanya mengalami masaalah pembelajaran.

 

Kenapa tidak ada seekor pun bangsa DAP turun ke tempat kejadian melahirkan rasa marah dan simpati terhadap keluarga mangsa? Adakah disebabkan kerana beliau seorang MELAYU?

Puak ni selalu sangat baling batu sembunyi tangan… tak apa lah.. ramai dah nampak tangan tangan nakal ni..

Pisau kata ” melayu mati eksiden tadak pulak pembelaan DAP?”

It's only fair to share...

pisau

No Comments

Leave a CommentHit Counter provided by Curio cabinets
Show Buttons
Hide Buttons