Home / Berita Utama / Berita Nasional / Apa Guna Bergaduh,Bersatulah PAS & DAP

Apa Guna Bergaduh,Bersatulah PAS & DAP

Mutakhir ini PAS bersama barisan pimpinannya dilihat “menjuarai” dan menjadi “pejuang sejati” dalam mempertahankan agama Islam. Mereka inilah mujahidin,mereka inilah pejuang fisabillilah menentang musuh musuh Islam seperti Umno dan BN.

Hadi pernah berkata jika mati ketika berjuang menentang Umno dan BN maka akan dibalas dengan syurga.Begitu juga Nik Aziz katanya menentang golongan kufur seperti Umno adalah perjuangan yang diredhai tuhan .

Bagi para pejuang Islam dari PAS ini menentang kerajaan zalim Umno dan BN ibarat menentang kerajaan zionis.Pejuang Islam PAS ini meletakkan diri mereka setaraf pejuang Palestin,keberanian pejuang PAS ini sama beraninya dengan Briged Al- Qassam yang menjadi benteng paling hadapan menentang Zionis Yahudi.

Apabila nama Allah dilacurkan ,ayat quran dijadikan barang dagangan politik ,PAS lah yang paling awal tampil kehadapan menentang.

Sebenarnya ayat diatas hanyalah mimpi basah PAS….Tiba tiba..dari memperjuangkan negara Islam..kemudian bertukar perjuangan kepada negara kebajikan..kemudian bersetuju pula penggunaan nama Allah kepada puak evengelis..Nik Aziz dan Hadi dua pimpinan tertinggi membuat pertimbangan politik mengatasi kepentingan agama.PAS awal awal lagi menjadi jalang kepada pakatan politik 3 parti dinegara ini.

Segala macam dewan didalam PAS ketika itu berteriak akan tahaluf siyasi bersama DAP,mereka ini berikrar mempertahankan perjuangan pakatan diantara 3 parti. Selingkohan politik gampang sekarang ini sudah membuahkan benih benih hibrid petualang kepada bangsa dan agama.pas-cakap-tak-serupa-bikin

Malunya sudah tiada,prinsipnya juga entah kemana..PAS sekarang ini bagaikan superhero mau menjuarai isu agama dan akidah …Kepada syura..dewan ulama dan segala macam jenis himpunan didalam PAS..sekarang kamu ugut mau keluar dari pakatan selepas habis maruah agama ,Allah dan akidah dilacurkan…Sekarang kamu salahkan DAP yang sebelum ini kononnya kamu kata berjaya berdakwah..Nah hasilnya si tua mursidol Am DAP berdehem seluruh pimpinan PAS hinggalah kepada penyokong kesemuanya menikus lari …

Ketua Dewan Ulama Pas, Datuk Harun Taib mengecam Pengerusi DAP, Karpal Singh yang dilihat memperkecilkan peranan Majlis Syura Ulama Pas dengan menganggap majlis itu hanya bersifat minoriti dalam parti sekutunya itu.
Sambil menyifatkan Karpal sebagai ‘tidak tahu apa-apa’ tentang Pas dan ‘kehabisan modal’, beliau menegaskan, Majlis Syura Ulama Pas berada di kedudukan tertinggi sekali gus mempunyai kuasa lebih besar dalam membuat sebarang ketetapan atau keputusan parti.
Pada masa sama, jelasnya, Majlis Syura Ulama juga merupakan pemegang polisi atau dasar parti dan peranan pentingnya itu tidak boleh dipertikaikan dan mesti dihormati.
“Karpal tak tahu apa-apa dalam parti Pas sebab dia orang luar. Dalam Pas, Majlis Syura Ulama lebih tinggi kuasanya malah merupakan pemegang polisi atau pun dasar parti.

Pisau kata “Bolehkah kita ampunkan jalang seperti PAS …munafik no 1 Malaysia”

It's only fair to share...

About pisau

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Check Also

Ahli Sunnah Wal Jammah Yang Menentang Pesta Arak Adalah Taliban,Cuba Tunjuk Umat Islam Yang Mana Berani Angkat Muka Apabila Tokong DAP Hina Umat Islam. Ada Tak?

Dap sebuah parti terkenal dengan sikap ultrakiasu,chauvanis dan rasis .Malah mereka juga ...


Hit Counter provided by Curio cabinets