Home / Berita Utama / Berita Nasional / Anwar Takut Hadapi Rakyat Sabah, Elak Wawancara Agensi Berita Antarabangsa.

Anwar Takut Hadapi Rakyat Sabah, Elak Wawancara Agensi Berita Antarabangsa.

Semenjak tercetusnya pencerobohan di Lahad Datu ,Anwar dan pemimpin pakatan langsung tidak berani untuk ke pendalaman Sabah.

Apa yang menariknnya sebelum ini Anwar cukup kerap turun ke pendalaman Sabah, Daripada naik jet hinggalah naik helikopter.Lagaknya bagai Perdana Menteri.

Ironinya, saat para pejuang mempertahankan negara hingga 10 orang terkorban, para pemimpin pakatan bukan saja perlekehkan pengorbanan anggota keselamatan tetapi mereka telah mempolitikkan pencerobohan tersebut.

Kita semua sedia maklum kesemua media arus perdana dan media baru mendedahkan penglibatan Anwar secara langsung.Hingga ada yang diugut saman kononnya telah membuat fitnah.

Asasnya ada,maklumat dari sumber yang kredibel dan cukup kuat. Kesemua maklumat yang didedahkan dipetik dari agensi berita antarabangsa bahawa Anwar tidak dapat menafikan lagi pengelibatannya terhadap pencerobohan Lahad Datu, kerana bukan sahaja media tempatan, malah antarabangsa seperti AFP, Reuters, Manila Times dan banyak lagi membawa laporan bahawa persengkongkolan antara Anwar dan Nur Misuari adalah punca pencerobohan Lahad. Datu.

Kenapa Anwar tidak mahu memberi penjelasan walaupun ditawarkan oleh agensi berita antarabangsa untuk satu sidang akhbar dan wawancara menjadi persoalan.

Harus diingat,kejadian pencerobohan di Lahad Datu terjadi selepas Anwar dan kuncu kuncunya memberi janji autonomi,jawatan dan royalti minyak.

RM 6 juta diberikan kepada pengganas Kiram untuk membeli senjata ,sewa bot dan upah untuk menceroboh dan mengganas di tanah air kita.

Petikan dari agensi berita antarabangsa;

20130327-103344.jpg

20130327-103402.jpg

Pisau kata ” dia tak berani sebab kantoi banyak sangat”

It's only fair to share...

About pisau

2 comments

  1. mana bleh wat press conference..kang cepat plak dia kantoikan najib…dia tgu masa dah bubar parlimen nanti br wat press conferen…dia tak terlibat…ini semua konspirasi UMNO…

    phuiii..semua UMNO..takde plak nak tuduh MCA ke…MIC skali ke…GERAKAN ke..?

  2. U ulang saya saman !!!

    Pun berani jugak Reuters kan? hebat betul…hahahah

Leave a Reply

Your email address will not be published.


x

Check Also

Ahli Sunnah Wal Jammah Yang Menentang Pesta Arak Adalah Taliban,Cuba Tunjuk Umat Islam Yang Mana Berani Angkat Muka Apabila Tokong DAP Hina Umat Islam. Ada Tak?

Dap sebuah parti terkenal dengan sikap ultrakiasu,chauvanis dan rasis .Malah mereka juga ...


Hit Counter provided by Curio cabinets